Εισήγηση της ΔΑΣ-ΟΤΑ στην γενική συνέλευση του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δ. Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Ιουνίου 2018 11:20

Εισήγηση της ΔΑΣ-ΟΤΑ στην γενική συνέλευση του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δ. Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 26-5-2018 ΚΑΙ ΩΡΑ 20.00 Μ.Μ.  

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Συνάδελφοι,
για μια ακόμα φορά σημερα δεν σας λενε την αληθεια.

Οι ευθύνες της. πλειοψηφίας στο Δ.Σ του Συλλόγου μας είναι τεράστιες. Συγκάλεσαν σήμερα τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του κλάδου μας και φέρουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την διάλυση του Συλλόγου μας μήνες τώρα για τη μη διενέργεια εκλογών του συλλόγου μας στα νέα του όργανα και στη συνδικαλιστική του εκπροσώπηση σε Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ και στην ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Μας καλούν σήμερα για διενέργεια εκλογών, εκλογών που θα γίνουν με λήξασα θητεία του Δ.Σ
απο τις 9 Απρίλη 2015 , δηλαδή από τις ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  για Δ.Σ και ΠΟΕ-ΟΤΑ

Τα γεγονότα πιο αναλυτικά μιλούν και ΄΄φωνάζουν΄΄ απο μόνα τους:
 Για το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ (ΔΕΚΈΜΒΡΗΣ 2017) και αντ’αυτού, στη Γενική Συνέλευση που συγκάλεσαν στις 22/2/2018 (με απόφαση ΔΣ 10-2-2018) δεν προέβησαν σε εκλογές εκπροσώπησης του Συλλόγου μας για το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ με έγγραφό της την 13η Μάρτη 2018 αρ.πρωτ. 289, αναφέρει οτι το χρονικό διάστημα πραγματοποίησης αρχιαιρεσιών στα Σωματεία ειναι από 1η Δεκέμβρη 2017 εως και 7 Απρίλη 2018. Να σημειωθεί ότι η τελευταία ημέρα προθεσμίας ήτοι 7 Απρίλη 2018 συνέπιπτε με το Μ.Σάββατο- άρα οι εκλογές για ΔΣ και ΠΟΕ-ΟΤΑ έπρεπε να διεξαχθούν τουλάχιστον εως Τέλη Μάρτη 2018.

Τα γεγονότα αυτά και οι τεράστιες και καταστροφικές για τον κλάδο ευθύνες της πλειοψηφίας του Δ.Σ. ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΑΣ με το άρθρο 12 που επικαλείται η πλειοψηφία του ΔΣ το οποίο δήθεν επιβάλλει να γίνει η Γεν.Συνέλευση των μελών του σωματείου μας .

Αλλά και με βάση το άρθρο 12 του καταστατικού -για παράταση της θητείας του Δ.Σ επι τρίμηνο, γιατί δεν ζητήσατε μήνες πρίν έγκριση απο Γ.Σ π.χ. 22.2.2018, αφού είχατε πολλούς λόγους για την τρίμηνη παράταση της θητείας του ΔΣ; Ερχεστε ,λοιπόν, σημερα 26 Μάη 2018.

Αυτα τα φαινόμενα αποτελούν εκφυλισμό, διάλυση λειτουργίας ενος Σωματείου. Βάλατε στο γύψο τη λειτουργία του Σωματείου μας , το διαλύσατε, επιβάλοντας με τα γεγονότα αυτα την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δ. Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΕ ΤΡΕΙΣ (3) ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ,ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΉΣ ΕΛΕΥΘΕΡΊΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ στις 26-1-2018—για ΕΚΛΟΓΈΣ Ν.Τ ΑΔΕΔΥ, εκλογή εφορευτικής επιτροπής στις 8-3-2018 και 19-3-2018 για εκλογές του συλλόγου μας για νεο ΔΣ και αντιπροσώπους στηνΠΟΕ-ΟΤΑ σας καλούσαμε για Γ.Σ και εκλογές οργάνων.

Επιβεβαιώνονται πλέον οι δικές σας ευθύνες στο Δ.Σ του Συλλόγου, γιατί γνωρίζατε, γιατί οι έγγραφες οχλήσεις της ΔΑΣ-ΟΤΑ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΣΤΙΣ ΝΌΜΙΜΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΊΕΣ ΔΙΕΝΈΡΓΕΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ

ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΉ ΣΑΣ ΑΠΟΦΑΣΊΣΑΤΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΉΝΕΣ ΤΏΡΑ ΄΄ΣΙΩΠΉ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΊΟΥ΄΄ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ, ΚΑΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΣΉΜΕΡΑ 26 Μαη του 2018 να μιλήσετε για διενέργεια εκλογών.

Καθίσταται φανερό οτι ούτε το άρθρο 12 του καταστατικού δεν σας ΄΄βοηθάει΄΄ ως άλλοθι και δικαιολογία απέναντι στους συναδέλφους.

Όμως, συνάδελφοι, η απουσία της πλειοψηφίας του Δ.Σ ηταν ηχηρή στα τρία και πλέον χρόνια στο ΔΣ απο τα μεγάλα και μικρά ζητήματα – προβλήματα του κλάδου μας , αλλά και η απουσία τους ως Συλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Δ. Κεφαλλονιας και Ιθάκης όπως:

στα καλέσματα του Eργατικού Kέντρου, Φορέων κλπ για υγεία, παιδεία πυρκαγιές, πλειστηριασμούς και άλλα ζητήματα.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ ως μειοψηφία στο Δ.Σ του Συλλόγου μας πάλευε και μέσα στο Δ.Σ καλώντας σας εγγράφως για σύγκληση Δ.Σ και Γενικών Συνελεύσεων, για ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΣΤΑ ΖΗΤΉΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥΣ, ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ,ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌ ΣΠΊΤΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ.

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ ΔΕ ΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ , ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΕΤΟΧΉ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ αγωνιστικά-ταξικά-ενωτικά στην κατεύθυνση ρήξης και αγώνα με την αντιλαική-αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής που την υλοποιεί κατά γράμμα , ως μακρύ χέρι του κράτους.

Καλούμε τον κάθε συνάδελφο να βγάλει συμπεράσματα .

Σας καλούμε, από αυτό το βήμα να θέσετε ερωτήματα, κρίνοντας και επικρίνοντας ολόκληρο το Δ.Σ του Συλλογου μας ,στα τρία -3- και πλέον έτη θητείας του, αρχής γενομένης απο την μειοψηφία στο Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ, ΔΑΣ-ΟΤΑ.

Το Δ.Σ είναι υποχρεωμένο να απαντήσει σήμερα στη Γενική Συνέλευση και στους εργαζόμενους, όπως ήταν υποχρεωμένο να απαντά και να βρίσκεται στο πλαι του καθενός συναδέλφου καθημερινά τρία και πλέον χρόνια.

Συνάδελφοι,η μειοψηφία που δώσατε στη ΔΑΣ-ΟΤΑ δεν άφησε καμία ευκαιρία “να πέσει κάτω”,που είχε σχέση με τα εργασιακά δικαιώματα, τις λαικές ανάγκες, τα μικρά και μεγάλα ζητήματα του κλάδου μας καθημερινά. Η ΔΑΣ ΟΤΑ υπερέβηκε ακόμα και την εκλογική δύναμη στο Δ.Σ του Συλλόγου μας.

Συνάδελφοι, είτε κάποιοι το θέλουν είτε κάποιοι δεν το θέλουν, τα προβλήματα του κλάδου μας θα υπάρχουν,θα οξύνονται.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ και σήμερα στη Γενική Συνέλευση θέλει να τονίσει ότι ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ,ΑΓΩΝΑ,ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στο ταξικό πλαίσιο των δικαιωμάτων και αναγκών μας,με μπροστάρη το Σωματείο μας ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ.

Καλούμε την πλειοψηφία στο Δ.Σ σήμερα στη Γενική Συνέλευση να απαντήσει στους εργαζόμενους:

 Τί κατάφεραν για τον κλάδο ,ούσα πλειοψηφία στο Δ.Σ;
 Ποιά προβλήματα κατέγραψαν:
 Πού τα κατέταξαν αυτά τα προβλήματα;
 Σαν συνδικαλιστές γιατί τα έβαλαν στην τελευταία σειρά των ενδιαφερόντων τους;
 Γιατί τα εκμηδένισαν τόσο ώστε να μη θέλουν να απασχολούν το Σύλλογό μας και τον κλάδο μας αφού έστω και μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις θα υπήρχε μαζική συμμετοχή,συσπείρωση,ενεργοποίηση του Σωματείου και των συναδέλφων,ενημέρωση για τα ζητήματα και λήψη αποφάσεων για πλαίσιο δράσης και αγώνα για τον κλάδο;

Αντιθέτως,τρία και πλέον χρόνια θητείας του Δ.Σ έχετε συγκαλέσει ΔΥΟ (2) Γενικές Συνελεύσεις (Μάρτης 2016 και 22-2-2018) και τη σημερινή. Η τακτική της πλειοψηφίας του Δ.Σ όταν καλούσε με ανακοινώσεις εγγράφως για Γ.Σ ήταν και παραμένουν οι ίδιες,δηλαδή στην ανακοίνωση καλούσαν για τα 3 καλέσματα Γ.Σ,δηλαδή προκαθόριζαν ότι η Γ.Σ θα γίνει στο τρίτο (3ο) κάλεσμα και όχι στην αρχική ημερομηνία με τη συμμετοχή των εργαζομένων αφήνοντας τον παράγοντα τυχόν επαναληπτικών Γεν.Συνελεύσεων (λόγω μη ύπαρξης απαρτίας) να ισχύει ή να μην ισχύει,αφού πρώτα θα γινόταν η Γ.Σ (1ο κάλεσμα) με αρχική ημερομηνία.

Έτσι ,λοιπόν, η επαναλαμβανόμενη τακτική της πλειοψηφίας στο Δ.Σ για τις Γενικές Συνελεύσεις που με άλλοθι το Καταστατικό που δήθεν επιβάλλει να γίνεται Γ.Σ την 3η φορά που συγκαλείται (με την έννοια των τυχών επαναληπτικών λόγω μη ύπαρξης απαρτίας,έχει ως αποτέλεσμα όλο και λιγότεροι εργαζόμενοι να έρχονται στις Γ.Σ (στο 3ο κάλεσμα),άρα έχουμε λιγότερη συμμετοχή των εργαζομένων.
Με αυτές τις πρακτικές απομονώνεται ο θεσμός των Γενικών Συνελεύσεων,δηλαδή το δικαίωμα των εργαζομένων να παίρνουν την τύχη στα δικά τους χέρια. Ακόμη δημιουργείται-εμφανίζεται η μοιρολατρία,η απογοήτευση,”μπαίνει πλάτη” σε διαλυτικές καταστάσεις.

Η σημασία-η σπουδαιότητα και η αναγκαιότητα των Γεν.Συνελεύσεων του Κλάδου μας πρέπει να καθίσταται γνωστή στους συναδέλφους μας με πλήρη ενημέρωση για συμμετοχή στο 1ο κάλεσμα της Γ.Σ απο το Δ.Σ .

Συνάδελφοι,τρία χρόνια συμπληρώθηκαν από τη διακυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ το Γενάρη του 2015. Τρία χρόνια βαθιάς αντιλαικής-αντεργατικής πολιτικής με μνημόνια,αντεργατικούς νόμους,ΕΝΦΙΑ,αβάστακτη φορολογία,πλειστηριασμούς-κατασχέσεις,καθώς και το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία. Την ίδια στιγμή τα μονοπώλια αποκτούν και νέα προνόμια μέσω φοροαπαλλαγών,χαριστικών ρυθμίσεων,τους αναπτυξιακούς νόμους κλπ Η πορεία της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ είναι ο δρόμος που οδηγεί όλες τις κυβερνήσεις,παλιές και σημερινές που υπηρετούν το σύστημα της εκμετάλλευσης,τους αδυσώπητους νόμους της καπιταλιστικής οικονομίας,το σάπιο καπιταλιστικό κράτος

Η μεγαλύτερη,όμως,προσφορά των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ο ο εξωραισμός του ιμπεριαλισμού,δηλαδή του ΝΑΤΟ,των ΗΠΑ,της Ε.Ε,με τους οποίους μοιράζεται “κοινές αξίες”,όπως είπε ο Τσίπρας στη συνάντηση με το “διαβολικα καλο” Τραμπ. Η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ νομιμοποίησε την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο,επέκτεινε και αναβάθμισε της αμερικανο-νατοικες βάσεις στην Ελλάδα.Αναβάθμισε τη συνεργασία με κράτη-δολοφόνους,όπως το ισραηλ και τη σαουδική αραβία κλπ

Κανείς εργαζόμενος,λαικός άνθρωπος δεν πρέπει να οδηγηθεί στην ηττοπάθεια,τη μοιρολατρία ότι η σημερινή βαρβαρότητα είναι μονόδρομος.

Μπορούμε να συμβάλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ μέσα από τα Σωματεία μας,τις Επιτροπές Αγώνα,τους Συλλόγους ανεξάρτητα από το τί είχε ψηφίσει ο καθένας τα προηγούμενα χρόνια
Μόνον έτσι μπορούμε να βρούμε κοινό βηματισμό,διέξοδο,παλεύοντας από τα κάτω,οι εργαζόμενοι και τα λαικά στρώματα για να αντισταθούμε στα μέτρα και τις πολιτικές και να βάλουμε φρένο στα επόμενα που έρχονται,να διεκδικήσουμε και να αγωνιστούμε για τις εργατικές-λαικές μας ανάγκες,αλλά και να διαμορφώσουμε τις προυποθέσεις μιας ριζικής λαικής και εργατικής επίθεσης και ανατροπής ενάντια στο κεφάλαιο,τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς,καθώς και τις κυβερνήσεις τους που σταθερά και αταλάντευτα τους υπηρετούν.

Σήμερα,υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να απολαμβάνει η Εργατική Τάξη-τα Λαικά Στρώματα τον πλούτο που παράγουν.

ΔΑΣ-ΟΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ


Ετικέτες: