Το Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο υποστηρίζει τον Σύλλογο Ανάκαρα

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024 22:54

Το Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο υποστηρίζει τον Σύλλογο Ανάκαρα

Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο

 Ο Σύλλογος Ανάκαρα, παρά το ότι συστάθηκε σχετικά πρόσφατα, έχει προσφέρει ήδη πολλά σε κοινωνικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και πολιτισμικό επίπεδο, όχι μόνο στο Ληξούρι αλλά και σε όλη την Κεφαλονιά.

Με δράσεις που απευθύνονται σε κάθε ηλικία και με πληθώρα εξαιρετικών εκδηλώσεων, έχει φέρει κοντά του πολλούς ανθρώπους, σε έναν τόπο που όλοι γνωρίζουμε ότι προσφέρει ελάχιστες ευκαιρίες.

Η Κεφαλονιά το καλοκαίρι βουλιάζει από τουρίστες, μη αφήνοντας ούτε χωρικά ούτε χρονικά περιθώρια στους ντόπιους να ασχοληθούν με οτιδήποτε, ενώ το χειμώνα αποτελεί κοινωνικό νεκροταφείο, καθώς δεν κουνιέται φύλλο.

Σε αυτή τη συνθήκη που χρόνο με το χρόνο επιδεινώνεται, οι μόνιμοι κάτοικοι και ειδικά οι νέοι, δεν βρίσκουν ουσιώδες κίνητρο παραμονής στο νησί πέρα από την εργασία και την φυσική ομορφιά. Έτσι, το φαινόμενο του εσωτερικού νομαδισμού (το καλοκαίρι στο νησί για δουλειά, τον χειμώνα στις πόλεις για ζωή) ολοένα και εντείνεται, ώσπου ο μαρασμός του κοινωνικού ιστού θα είναι μη αναστρέψιμος. Ήδη τα νοσοκομεία μας αναζητούν γιατρούς και τα σχολεία μας μαθητές, και τα χειρότερα έπονται…

Σε μια τέτοια κοινωνική συνθήκη, αυτό που επιχειρεί ο Σύλλογος Ανάκαρα είναι πολύτιμο για όλους, αν όχι ηρωικό, καθώς χρειάζεται ιδιαίτερο κόπο και χρόνο που οι άνθρωποί του με χαρά τα βάζουν, μαζί με την έμπνευση, τη δημιουργικότητα και το μεράκι τους.

Συνεπώς, μας είναι τουλάχιστον ακατανόητη η προσπάθεια του Δήμου να τους στερήσει τον χώρο στον οποίο στεγάζουν τις δράσεις τους, στον οποίο επιτελούν ιδιαίτερα αξιόλογο κοινωνικό έργο.

Αποφεύγουμε να πιθανολογήσουμε για τις ουσιώδεις αιτίες μιας τέτοιας εχθρικής στάσης, αντί για την έμπρακτη υποστήριξη και εν τέλει την ευγνωμοσύνη που θα όφειλε να επιδεικνύει ο Δήμος, και αρκούμαστε για την ώρα να θεωρήσουμε ότι πρόκειται περί ενός αστόχαστου ατοπήματος που θα αποσυρθεί άμεσα.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τον Σύλλογο Ανάκαρα και δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό του σε κάθε αγώνα για μια ανθρώπινη κοινωνία που σέβεται και φροντίζει για καθέναν και καθεμιά, ενάντια σε τεχνοκρατικές, κοντόφθαλμες και μικρόψυχες πολιτικές κάθε είδους.

Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250