Η Ευαγγελία Θεοτοκάτου στον COSMOS 96,5 για το άνοιγμα των γυμναστηρίων

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2021 09:46

Η Ευαγγελία Θεοτοκάτου στον COSMOS 96,5 για το άνοιγμα των γυμναστηρίων

Στον COSMOS 96,5 μίλησε χθες η Ευαγγελία Θεοτοκάτου, ιδιοκτήτρια του γυμναστηρίου Genesis Health Club, στο Αργοστόλι, με αφορμή το άνοιγμα των γυμναστηρίων.

«Είμαστε ο κλάδος που έχει δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα. 7 μήνες μείναμε κλειστοί» ανέφερε η κα Θεοτοκάτου επισημαίνοντας παράλληλα ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό συναδέλφων της θα βάλει λουκέτο, καθώς είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Θετικό χαρακτήρισε το γεγονός, ότι αρκετός κόσμος θα επιστρέψει στα γυμναστήρια. «Υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο. Δειλά βέβαια, αλλά έχουμε τηλέφωνα. Ο κόσμος την περίοδο της καραντίνας άλλαξε συνήθειες και περιορίστηκε στο σπίτι του, αναζητώντας εναλλακτικούς τρόπους άσκησης» σημείωσε.

Αναφερόμενη στα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ακολουθούνται στα γυμναστήρια, η κα Θεοτοκάτου τόνισε ότι ο πρωτίστως οι ασκούμενοι θα πρέπει να φορούν διπλή μάσκα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ δύσκολο κάποιος που θέλει να αθληθεί να πρέπει να φοράει διπλή μάσκα». Παράλληλα εξήγησε ότι δεν θα γίνεται χρήση των αποδυτηρίων και ο κλιματισμός δεν θα λειτουργεί. Επίσης θα υπάρχουν τα αντισηπτικά και οι αποστάσεις ενώ τα όργανα θα απολυμαίνονται αμέσως μετά την χρήση τους και όσοι προσέρχονται θα πρέπει να έχουν ενημερώσει. Τέλος, μια φορά την εβδομάδα θα πρέπει να μας επιδεικνύουν αρνητικό self- test».

Η καλεσμένη υπογράμμισε ότι τα γυμναστήρια είναι απολύτως ασφαλή και ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται και αυτό αποδεικνύεται και μέσα από μελέτες που έχουν γίνει, αναφέροντας χαρακτηριστικά: « Υπάρχει μελέτη από πανεπιστήμιο της Νορβηγίας  αναφορικά με το πόσοι νόσησαν από κορωνοϊό από τα γυμναστήρια. Στους 1000 ασκούμενους, βρήκαν έναν θετικό. Αυτή η μελέτη αποτελούσε και επιχείρημα από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυμναστηριούχων, προς την Κυβέρνηση. Και την περίοδο μετά την πρώτη καραντίνα, όσο λειτουργήσαμε  δεν υπήρχαν κρούσματα».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η άθληση για κάποιους ανθρώπους είναι επιβεβλημένη, λόγω προβλημάτων υγείας που μπορεί να αντιμετωπίζουν, κινητικά ή ψυχικά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η επισήμανση της κας Θεοτοκάτου  αναφορικά με την σχέση του Έλληνα με τον αθλητισμό.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Ο Έλληνας έχει το μικρότερο ποσοστό τακτικής, ολοχρονικής άσκησης, δυστυχώς. Τα ελληνόπουλα είναι τα πιο παχύσαρκα της Ευρώπης. Πρέπει η άθληση να γίνει τρόπος ζωής για τους Έλληνες».  Θέλοντας  δε, να παρακινήσει τον κόσμο να αθληθεί  ανέφερε ότι το γυμναστήριο της διαθέτει τμήματα γιόγκα, πιλάτες, αεροβικής και step, προγράμματα με βάρη και  χρήση των μηχανημάτων ενδυνάμωσης.

 




00 inkefalonia general ad 300X250