ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ : Για 6η ημέρα χωρίς ηλεκτροδότηση πολλές περιοχές της Κεφαλονιάς

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 11:18

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ : Για 6η ημέρα χωρίς ηλεκτροδότηση πολλές περιοχές της Κεφαλονιάς

Επιμέλεια : Χρήστος Λαμπράκης

Χωρίς ρεύμα παραμένουν πολλές περιοχές της Κεφαλονιάς.

Με αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να τις καταγράψουμε ώστε να συμβάλλουμε στην ταχύτητερη επίλυση του ζητήματος.

Όλοι οι αναγνώστε μας επισημαίνουν το σοβαρό πρόβλημα επικοινωνίας με τον ΔΕΔΔΗΕ , οι υπεύθυνοι του οποίου δεν απαντούν στα τηλέφωνα.

Ενημερώστε μας στο info [at] inkefalonia.gr ή καλέστε μας τηλεφωνικά στο 2671024715 ώστε να καταγράψουμε όλες τις περιοχές.

Τι υποστηρίζει επίσημα ο ΔΕΔΔΗΕ με χθεσινή (22/9) ανακοίνωση.

Στα νησιά Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη, τα συνεργεία επιθεώρησαν και επισκεύασαν περισσότερα από 450 σημεία του Δικτύου με πολύ σοβαρές ζημιές, όπως σπασμένοι στύλοι και κομμένοι αγωγοί, ενώ τεράστιο ήταν το έργο για την απομάκρυνση δέντρων από το Δίκτυο.

Οι εργασίες αποκατάστασης αφορούσαν σε δίκτυο Μέσης και Χαμηλής Τάσης συνολικού μήκους 1.148 χλμ. και 1.771 χλμ. αντίστοιχα, τα οποία τροφοδοτούν 56 πελάτες Μέσης Τάσης και 63.300 πελάτες Χαμηλής. Oι ενεργές παροχές έχουν επανηλεκτροδοτηθεί και στα τρία νησιά σε ποσοστό 97%.

  • Έρισος

Συνεχίζουν να παραμένουν χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές της Ερίσου, όπως μεγάλο μέρος στο Φισκάρδο (από το χώρο στάθμευσης έως το ξενοδοχείο "Almyra" καθώς και οικισμοί όπως τα Τζαμαρελάτα, Ζαμπελάτα, Βιγλί, Χαλικερή , Ευρετή και άλλες.

Οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση καθώς η παροχή της ηλεκτροδότησης έχει διακοπεί από τις 03.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής και ακόμη δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την επανηλεκτροδότηση.

Πρέπει να τονίσουμε όμως ότι οι διακοπή της ηλεκτροδότησης (μικρής διάρκειας) είναι ένα συχνό φαινόμενο για την περιοχή και όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν στο INKEFALONIA.GR οι κάτοικοι "κάθε φορά που χαλάει ο καιρός υπάρχουν διακοπές".

Μήπως ο ΔΕΔΔΗΕ να προχωρήσει σε αναβάθμιση των υποδομών της περιοχής ;

  • Παλική 

Πέραν της Άσσου, προβλήματα ηλεκτροδότησης  υπάρχουν και σε περιοχές του Ληξουρίου, όπως τα Καμιναράτα , η Αγία Θέκλη , τα Μιχαλιτσάτα και τα Δαμουλιανάτα.

  • Πύλαρος

Όπως μας ενημερώνει ο κ. Χαράλαμπος:  «Παραμένει ακόμη από το πρωί της  Παρασκευής χωρίς ρεύμα (και τηλέφωνο) η Άνω Μεριά Πυλάρου με 30 κατοίκους εκ των οποίων οι 10 υπερήλικες.

Η Άνω Μεριά συνδέεται με δίκτυο από την Θηνιά, πάνω από το βουνό του Αγκώνα και περνά από  το ρέμα που πάει στον Μύρτο. Η απόσταση απο τα Διβαράτα  (που έχουν ρεύμα από το Σάββατο το βράδυ) είναι 3-4 κολώνες ώστε να συνδεθεί από άλλο δίκτυο μόνιμα. 

  Εμείς δεν έχουμε επικοινωνία με τους δικούς  μας ανθρώπους,πρέπει να πάμε εκεί».

Χωρίς ρεύμα ακόμα, μετά απο 5 ημέρες και τα Φερεντινάτα 

  • Λειβαθώ

-Μηνιές - Σπάσματα : Περίπου 15 κτίρια μεταξύ των οποίων και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ηλεκτροδοτήθηκαν μόλις για δυο ώρες και στη συνέχεια το ρεύμα κόπηκε  εκ νέου.

Η κα Σούλα μας επισημαίνει ότι υπάρχουν οικογένειες με βρέφη και άνθρωποι που έχουν ανάγκη την ηλεκτροδότηση.

-Στις περιοχές γύρω από την Μεγάλη Αμμο και πάνω από την παραλία Έγκλινα 

-Μεταξύ Μεταξάτων και Κεραμειών στο δρόμο από τον Ελαιώνα τουλάχιστον 4 σπίτια παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση.

-Στα Σβορωνάτα στην είσοδο του χωριού 4 σπίτια βρίσκονται χωρίς ηλετροδότηση.

  • Πρόννοι

Καμπιτσάτα - Μεγάλο τμήμα του χωριού χωρίς ηλεκτροδότηση. Αναγνώστρια επισημαίνει το σοβαρό πρόβλημα υγείας του άνδρα της και ζητά έστω και τμηματικά παροχή , έως την πλήρη αποκατάσταση.

  • Αργοστόλι

Χωρίς ρεύμα βρίσκεται σημείο της Λάσσης που οδηγεί προς το σπήλαιο του Αγίου Γερασίμού καθώς και τα Ζόλα.

Σήμερα, 23/9 ενημερωθήκαμε ότι πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια , οικίες καθώς και εστιατόρια στην περιοχή του Φαναρίου δεν έχουν ηλεκτροδότηση.

Σίγουρα χωρίς ηλεκτροδότηση παραμένουν τα ηλεκτοδοτούμενα ακίνητα από το εστιατόριο "Ψητό" έως κοντά στο ξενοδοχείο "Galaxy".

  • Άγιος Κωνσταντίνος

Πολλά σπίτια δεν έχουν ρεύμα και στον Άγιο Κωνσταντίνο


Ένα χαρακτηριστικό μήνυμα κατοίκου της περιοχής της Ερίσου

soupiona revma

 



00 inkefalonia general ad 300X250