Άνοιξε ο δρόμος! Προκήρυξη δημόσιου διεθνή διαγωνισμού για την ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018 10:24

Άνοιξε ο δρόμος! Προκήρυξη δημόσιου διεθνή διαγωνισμού για την ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη!

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού - Εξασφαλίστηκε η επιδότησή της ύψους 1.848.000 €.

Οπως σας είχαμε ενημερώσει πριν λίγες μέρες, ευχάριστα είναι τα νέα όσον αφορά την ακτοπλοϊκή γραμμή Σάμη - Πάτρα - Ιθάκη, καθώς με ανακοίνωσή της η βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, τονίζει πως: " Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού προκηρύσσεται ανοικτός δημόσιος διεθνής μειοδοτικός διαγωνισμός για την ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη, αφού εξασφαλίστηκε η επιδότησή της ύψους 1.848.000 €.

Η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας υλοποιώντας τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από την Ιθάκη και ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες, ανταποκρίθηκε σ’ ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων των νησιών μας και των επισκεπτών τους, ώστε να καθιερωθεί η γραμμή χειμώνα – καλοκαίρι, γραμμή ζωτικής σημασίας όχι μόνο κατά τους θερινούς μήνες.

Σε συνδυασμό με το «μεταφορικό ισοδύναμο» για επιβάτες και προϊόντα, που θα ισχύσει στα νησιά μας από 1-1-2019 (το πρώτο μέτρο νησιωτικής πολιτικής για τα Ιόνια Νησιά), αλλάζει το τοπίο στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, στην προσβασιμότητα σε υπηρεσίες και στην ποιότητα ζωής.

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής Κεφαλληνίας & Ιθάκης
Γραμματέας Κ.Ο.  ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


Ετικέτες: