Διαμαρτυρία των ψαράδων της Παλικής στη Βουλευτή - Δεν τους αφήνουν να επισκευάζουν τα σκάφη τους (VIDEO)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 09 Ιουνίου 2018 13:39

Διαμαρτυρία των ψαράδων της Παλικής στη Βουλευτή - Δεν τους αφήνουν να επισκευάζουν τα σκάφη τους (VIDEO)

Αντιπροσωπεία των αλιέων της Παλικής βρέθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο της Βουλευτή Κεφαλονιάς Αφροδίτης Θοεπεφτάτου με αφορμή την απαγόρευση χρήσης χώρου στην παραλία της περιοχής για επισκευές των σκαφών τους.

Οι αλιείς  υποστηρίζουν ότι συχνά στα σκάφη τους πρέπει να γίνουν μικρές ή μεγαλύτερες εργασίες , κάτι που επιτρέπονταν από την Λιμενική Αρχή , τα προηγούμενα 20 χρόνια..

Τον τελευταίο χρόνο όμως το Λιμεναρχείο όχι μόνο τους απαγορεύει να βγάζουν τα σκάφη τους αλλά παράλληλα τους επιβάλλει και πρόστιμα.

«Θέλουμε να δείξουμε στην Βουλευτή πως έχει το θέμα και να μας δώσει μια λύση», ανέφερε ο κ. Γεράσιμος Μουρελάτος, εκπρόσωπος των αλιέων προσθέτοντας ότι γι αυτούς είναι ζωτικής σημασίας να μπορούν να κάνουν τις προγραμματισμένες εργασίες, αλλά και να βγάζουν τα σκάφη τους σε περίπτωση βλάβης που χρίζει άμεσης επιδιόρθωσης.

Από την πλευρά της η Βουλευτής δεσμεύθηκε να συνομιλήσει με τον Υπουργό Ναυτιλίας, τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, τον Δήμο αλλά και τη Λιμενάρχη Κεφαλονιάς για την επίλυση του ζητήματος.

https://youtu.be/HaqhBxv7fyQ

DSC 0016DSC 0016DSC 0016DSC 0016DSC 0016DSC 0016DSC 0016DSC 0016


Ετικέτες: