Θετική εξέλιξη! Προς επαναλειτουργία η γραμμή Σάμη - Πάτρα - Ιθάκη

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 14:39

Θετική εξέλιξη! Προς επαναλειτουργία η γραμμή Σάμη - Πάτρα - Ιθάκη

Κατέθεσε πρόταση η εταιρία Kefalonian Lines για επαναλειτουργία της γραμμής από τον ερχόμενο Νοέμβριο - Συνέντευξη Θ. Φλωράτου στον Inkefalonia Radio 89,2 

 Το αποτέλεσμα της σημερινής δεύτερης συνάντησης  ήταν αναμφίβολα θετικό, καθώς φαίνεται πως βρισκόμαστε κοντά στην επαναλειτουργία της γραμμής Σάμη – Πάτρα – Ιθάκη. 

Το θετικό του κλίματος αποτυπώνεται και από την δήλωση που έκανε ο Δήμαρχος Ιθάκης κ. Διονύσης Στανίτσας ο οποίος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε πως: «Μόλις τελείωσε η σύσκεψη υπο την αιγίδα του υπουργού εμπορικής Nαυτιλιας με μοναδική πρόταση της εταιρείας Kefalonian lines η όποια δέχεται να εξυπηρετήσει την γραμμή Πατρα-Σαμη-Ιθακη ολοχρονικός απο τον Νοέμβριο του 2017.

Ευελπιστούμε το Υπουργείο στο επόμενο Σ.Α.Σ να την αδειοδοτήσει» ήταν η δήλωση του κ. Στανίτσα

Στην σύσκεψη παρόν έδωσαν ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής ,η βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, πρόεδρος ΔΣ Ιθάκης Στεφανος Φιαμπόλης, Δημοτικός σύμβουλος Θ.Λιβιτσάνης , ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης με την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» κ. Θόδωρος Φλωράτος εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιριών και ο έμπειρος ναυτιλιακός πράκτορας Γιώργος Τελώνης από την Πάτρα.

Η συνάντηση έγινε στην ναυτιλιακή εταιρία του κυρίου Σίμου Παληού.

Η πρόταση και οι προϋποθέσεις 

Ο κ. Λυκούδης έθεσε τις εξής παραμέτρους ώστε να ενεργοποιήσει την γραμμή.

"Το ΣΑΣ να δώσει διαφορά δρομολογίων στον Πόρο, τουλάχιστον 2 ωρών, το ένα πλοίο με το άλλο".

Όποιος πάρει να την γραμμή, να την έχει και να την λειτουργεί για 5 χρόνια σε ετήσια βάση".

Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν και προτάθηκαν αναμένεται να υπάρχει δρομολόγιο δύο φορές την ημέρα. Το ένα θα είναι το κλασικό Σάμη – Πάτρα – Ιθάκη, ενώ αναμένεται να υπάρχει και ένα δεύτερο από Κυλλήνη με προορισμό την Σάμη και την Ιθάκη.

Πάντως, όπως και να έχει, η εμμονή να ενεργοποιηθεί η γραμμή που έδειξε μέσω του δημοτικού συμβούλου  κ. Θόδωρου Φλωράτου η μείζονα αντιπολίτευση, φαίνεται να έχει αίσιο τέλος.

Αύριο το πρωί, όπως τόνισε ο κ. Λυκούδης, η εταιρία του θα καταθέσει τα δρομολόγια στον Υπουργό Ναυτιλίας και από εκεί και πέρα αναμένεται η γνωμοδότηση και αδειοδότηση  του ΣΑΣ.

Γιώργος Χαλαβαζής

 

Ο Δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης με την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» Θόδωρος Φλωράτος, μίλησε στον Inkefalonia Radio 89,2 και την εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή για την πιθανή επαναλειτουργία της γραμμής Σάμη - Πάτρα – Ιθάκη

https://www.youtube.com/watch?v=kFNGS8fDoF4

 

 

 

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250