Δεκαπενταμελές ΓΕΛ Ληξουρίου: "Απαιτούμε να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις..."

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 17:22

Δεκαπενταμελές ΓΕΛ Ληξουρίου:  "Απαιτούμε να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις..."

Ανακοίνωση για την "εμπλοκή" με τους σχολικούς αγώνες τους στην Κέρκυρα

 Ως δεκαπενταμελές του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε και να καταγγείλουμε στην τοπική κοινωνία ένα πρόβλημα που έχει προκύψει τις τελευταίες 24 ώρες σχετικά με τη διεξαγωγή των σχολικών αγώνων Β’ φάσης και της συμμετοχής των ομάδων του σχολείου μας σε αυτούς.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί γνωστοποιήθηκε στο σχολείο μας μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η επίσπευση της ημερομηνίας διεξαγωγής των σχολικών αγώνων.

Το εν λόγω μήνυμα στάλθηκε στις 2.55μμ την Τετάρτη 15/3/2017 , ώρα κατά την οποία το σχολείο δεν λειτουργούσε και καθόριζε ως ημέρα διεξαγωγής των αγώνων την Παρασκευή 17/3/2017 στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με αυτήν την ανακοίνωση η σχολική μας ομάδα πρέπει να βρίσκεται στην Κέρκυρα αύριο το πρωί στις 9.30πμ, γεγονός το οποίο είναι ανέφικτο λόγω στενού χρονικού περιθωρίου και των απαραίτητων διαδικασιών που διέπουν την οργάνωση μετακίνησης ανήλικων μαθητών στα πλαίσια εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

Με αφορμή αυτό το γεγονός πήραμε την πρωτοβουλία να παρουσιαστούμε ως μαθητές με την συνοδεία γονέων και καθηγητών στο γραφείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Αργοστόλι.

Μετά από συζήτηση με τον διευθυντή κ. Μαρκάτο δεν λύθηκαν οι απορίες μας και δόθηκαν οι επιθυμητές απαντήσεις.

Απαιτούμε λοιπόν: Αρχικά, να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις για την προβληματική έως και προκλητική έλλειψη οργάνωσης των αγώνων. Στη συνέχεια, να βρεθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Επιπρόσθετα, να γίνει ανάληψη ευθυνών από την περιφερειακή διεύθυνση για την αμέλεια της ως προς τη μεσολάβηση για την επίλυση του προβλήματος και ιδιαιτέρως των ευθυνών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την άκαιρη ενημέρωση σχετικά με την πραγματοποίηση των αγώνων. Τέλος, θεωρούμε απαραίτητη την αναβολή των αγώνων τη στιγμή που στερούμαστε όχι μόνο το δικαίωμα συμμετοχής στους σχολικούς αγώνες αλλά και την ευκαιρία μοριοδότησης των μαθητών που εξετάζονται πανελλαδικά. Απαιτούμε να αλλάξει η ημερομηνία (λήξη προθεσμίας την Τετάρτη 22/3) και να γίνει η απαραίτητη χρηματοδότηση των σχολικών μας αγώνων!

Δεκαπενταμελές  του ΓΕΛ Ληξουρίου 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250