Οι πρόσκοποι της Κεφαλονιάς κοντά στους σεισμοπαθείς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014 09:02

Οι πρόσκοποι της Κεφαλονιάς κοντά στους σεισμοπαθείς

Με στόχο την ανακούφιση των  δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας που περνάνε δύσκολες ώρες τις τελευταίες εβδομάδες με την έντονη σεισμική δραστηριότητα που επικρατεί στο νησί, οι ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ βρίσκονται από την πρώτη στιγμή σε ετοιμότητα.

Ομάδες ενήλικων στελεχών και των τριών προσκοπικών Συστημάτων του νησιού οργανώθηκαν αμέσως μετά την πρώτη ισχυρή σεισμική δόνηση και τέθηκαν στην διάθεση των Αρχών και των πληγέντων Κεφαλλονιτών ,δίνοντας μάχη με το χρόνο και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες ,προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις πληγείσες περιοχές του νησιού.    Με μεθοδικότητα και αυταπάρνηση ,αθόρυβα και αποτελεσματικά ,οι ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ συνεχίζουν και μετά τον δεύτερο μεγάλο σεισμό την διανομή φαγητού ,υποστηρικτικού υλικού διαβίωσης, εμφιαλωμένου νερού και κλινοσκεπασμάτων.                                Στο έργο αυτό συνέτρεξαν  κατά ομάδες ,ενήλικα στελέχη Προσκόπων από την Πάτρα , το Ρίο και το Αίγιο ,προκειμένου να ενισχυθεί αυτή η  προσπάθεια  των τοπικών Προσκοπικών Συστημάτων.

  Υπεύθυνη για το γενικό συντονισμό των ενεργειών  στο νησί είναι η Αναπληρωτής Περιφερειακός  Έφορος Κεφαλονιάς κα Ισμήνη Κρεμμύδα , σε συνεργασία με τον  Περιφερειακό Έφορο Δυτικής Πελοποννήσου  κου Νικόλαου Πολίτη.

  Οι Πρόσκοποι έδωσαν για ακόμη μια φορά ένα μήνυμα ανακούφισης και συμπαράστασης  στους συμπατριώτες μας, κάνοντας πράξη το πανανθρώπινο μήνυμα της Αλληλεγγύης και Προσφοράς στον Συνάνθρωπο που πρεσβεύει ο Προσκοπισμός,104 χρόνια τώρα... 

                                       Η Αναπληρωτής Περιφερειακός 

                                             Έφορος Κεφαλονιάς

                                                Ισμήνη Κρεμμύδα    




00 inkefalonia general ad 300X250