Παναγής Καππάτος : Συνάντηση με τον Δ/ντη και το προσωπικό της Σχολής του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 08:07

Παναγής Καππάτος : Συνάντηση με τον Δ/ντη και το προσωπικό της Σχολής του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς

Στο πλαίσιο των συνεχών επαφών μου με σωματεία, φορείς και πολίτες των νησιών μας, υποδέχθηκα με χαρά σήμερα στο πολιτικό μου γραφείο τον Διευθυντή κ. Νίκο Μοντεσάντο της Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ) του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς και τις κυρίες Γερασιμούλα Σταθάτου και Αναστασία Σπυράτου, μόνιμες εκπαιδευτικούς της σχολής.

Κατά τη διάρκεια της εποικοδομητικής μας συζήτησης ενημερώθηκα για τα ζητήματα που αποτελούν προτεραιότητα της Σχολής για τη βελτίωση της, στην οποία εγγράφονται κάθε χρόνο νέα άτομα και έχουν καταφέρει αρκετοί απόφοιτοι συντοπίτες μας να προσληφθούν με τις προκηρύξεις των τελευταίων ετών του Υπουργείου στις δομές υγείας των νησιών μας.    

Εξετάσαμε τις δυνατότητες λειτουργίας της νέας ειδικότητας «βοηθός εργοθεραπείας», μιας αναγκαίας ειδικότητας για τα νησιά μας, καθώς στους Δήμους μας λειτουργούν ιδιωτικά κέντρα εργοθεραπείας, κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, οίκοι ευγηρίας, στέγη διημέρευσης ατόμων με ειδικές ανάγκες και στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης Α.Μ.Ε.Α, των οποίων η εργοθεραπεία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματός τους.

Επιπλέον, αναφερθήκαμε και σε θέματα που αφορούν τους σπουδαστές όπως την παροχή στεγαστικού επιδόματος, τη χορήγηση μειωμένου φοιτητικού εισιτηρίου αλλά και την αμειβόμενη πρακτική άσκηση των καταρτιζόμενων.

Κοινή μας επιδίωξη είναι η περαιτέρω ενίσχυση της λειτουργίας της σχολής και των σπουδαστών της, την οποία υποστηρίζει αξιόλογο επιστημονικό ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αργοστολίου.

Ως Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης στηρίζω κάθε προσπάθεια που στόχο έχει την διαρκή αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του Νομού μας.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης




00 inkefalonia general ad 300X250