Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σωτήρη Κουρή για την 25η Μαρτίου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024 08:13

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σωτήρη Κουρή για την 25η Μαρτίου

Σήμερα διπλή γιορτή , ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου μας και η Επανάσταση του Έθνους μας 

.Η Ιστορία μας αρμονικά τα έπλασε για να θυμόμαστε κορυφαία γεγονότα της Ορθόδοξης θρησκείας μας και της Ελληνικής Ιστορίας μας .

Ευαγγελιζόμαστε χαρά μεγάλη του άγγελματος της άφιξης του Σωτήρος Χριστού στην γη για να σώσει τους ανθρώπους από το προπατορικό αμάρτημα .

Μία κορυφαία στιγμή της Ορθόδοξης Θρησκείας μας γεμίζει χαρά , προσδοκία , γαλήνη , ανακούφιση για το Μεγάλο που έρχεται . Ήλθε ταπεινά , γαλήνια , υπηρετώντας τον άνθρωπο σκορπίζοντας αγάπη , συγχώρεση , και σταυρώθηκε γιαυτον .

Η Επανάσταση του Ελληνικού Έθνους μας υπήρξε το κορυφαίο γεγονός της Παγκόσμιας Ιστορίας σαν το ξεσήκωμα ενός Υπόδουλου λαού με μακραίωνα ιστορία και πολιτισμό ενάντια σε μια βάρβαρη και αδυσώπητη καταπίεση για 400 χρόνια .

αρχείο λήψης 3

Ήταν η αρχή του γκρεμίσματος μίας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας του αίματος , του μίσους .

Στην περίοδο εκείνη αποδείξαμε τα προτερήματα μας ως έθνος , αλλά και τα ελαττώματα μας .

203 χρόνια από την Επανάσταση και το Νέο Ελληνικό Κράτος σήμερα με Δημοκρατία με ελευθερία και δικαιοσύνη τραβάει το δρόμο του στην ανάπτυξη και στην πρόοδο . Ας παραδειγματιστούμε από την ιστορία μας ότι ο Ελληνισμός γονάτισε μόνο από τις εσωτερικές έχθρες και αντιπαραθέσεις . Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ας κοιτάξουμε τι μας ενώνει για να βαδίσουμε στο μέλλον ως έθνος , ως πατρίδα .

Πριν 203 χρόνια οι Κεφαλλονίτες απέδειξαν το υψηλό πατριωτικό τους αίσθημα δίνοντας την ψυχή τους και πολλές φορές το αίμα τους για την Επανάσταση του Έθνους και την Ελλάδα μας .

Ας σταθούμε ευλαβικά τιμώντας όλους τους ήρωες μας που έπεσαν υπέρ πατρίδας !

ΑΘΑΝΑΤΟΙ !

Σωτήρης Κουρής

25/3/2024

αρχείο λήψης 4




00 inkefalonia general ad 300X250