Οι μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Κεφαλονιάς στη Βουλή

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Μαρτίου 2024 09:24

Οι μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Κεφαλονιάς στη Βουλή

Με χαροποιεί η μεγάλη συμμετοχή των σχολείων των νησιών μας στο πρόγραμμα των εκπαιδευτικών επισκέψεων που υλοποιεί το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, καθώς έτσι ενισχύεται η εμπέδωση των αξιών του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, ώστε να διαπαιδαγωγούμε ενεργούς και υπεύθυνους μελλοντικούς πολίτες.

Μια όμορφη και ξεχωριστή στιγμή της κοινοβουλευτικής μου καθημερινότητας ήταν η χθεσινή επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων ενός ακόμη σχολείου των νησιών μας.

Υποδέχτηκα με ιδιαίτερη χαρά στο Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Κεφαλονιάς.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, συνομίλησα με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Οι εύστοχες ερωτήσεις και απορίες τους, στάθηκαν αφορμή ώστε να τους ενημερώσω για τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα του βουλευτικού αξιώματος αλλά και τον τρόπο λειτουργίας των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες περιηγήθηκαν στους χώρους του Κοινοβουλίου, ενημερώθηκαν για την ιστορία του, τη λειτουργία του και τη συμβολή του ως πυλώνας του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής επίσκεψης, ξεναγήθηκαν στην έκθεση με θέμα: «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων δύο αιώνες μετά», που φιλοξενείται στην Αίθουσα Ελευθέριος Βενιζέλος.

Είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση από τα θεωρεία της αίθουσας της Ολομέλειας, όπου και χειροκροτήθηκαν από το Σώμα, γεγονός που ενθουσίασε τους μαθητές.

Είναι ιδιαίτερη τιμή να υποδέχομαι στη Βουλή των Ελλήνων τους συμπολίτες μου από την Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τους εκπαιδευτικούς και σε όλους όσοι συνέβαλαν για την πραγματοποίηση αυτής της σπουδαίας πρωτοβουλίας.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

pkappatos eidiko 7

pkappatos eidiko 1




00 inkefalonia general ad 300X250