Νέα συνάντηση Παναγή Καππάτου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024 08:43

Νέα συνάντηση Παναγή Καππάτου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

Στο Μέγαρο Μαξίμου 

Την Δευτέρα 4/3 το απόγευμα επισκέφθηκα τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου σε προγραμματισμένη συνάντηση για να τον ενημερώσω διεξοδικά για τα ζητήματα που απασχολούν την Κεφαλονιά και την Ιθάκη εκθέτοντάς του τις απόψεις μου.

Συζητήσαμε για το Κοινοβουλευτικό έργο και την αποφασιστικότητα του να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις δίνοντας τέλος σε χρόνιες παθογένειες της χώρας και τον εκσυγχρονισμό του κράτους.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η ανάπτυξη του τουρισμού και των δύο νησιών μας, η αναβάθμιση των υφιστάμενων και η προώθηση των νέων έργων υποδομών και βεβαίως τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την Κεφαλονιά και την Ιθάκη δίνοντας έμφαση στην υγεία, την οδική ασφάλεια, τον πολιτισμό και τις φυσικές καταστροφές.

Συζητήσαμε τη σημασία της κτιριακής και μηχανολογικής αναβάθμισης του Νοσοκομείου Αργοστολίου, ενός σπουδαίου έργου που ξεκινάει τους επόμενους μήνες με την έγκριση της αναδόχου εταιρείας και με την υφιστάμενη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης, συνολικού προϋπολογισμού αξίας 8.000.000 ευρώ, το οποίο θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα της δημόσιας υγείας στον τόπο μας.

Επιπλέον συζητήσαμε την ανάγκη λειτουργίας της Μ.Ε.Θ, μιας σύγχρονης μονάδας που διαθέτει το νοσοκομείο μας και αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων του τόπου μας η στελέχωσή της.

Μεγάλο μέρος της συζήτησής μας απασχόλησε και η ανακατασκευή του έργου του Αρχαιολογικού Μουσείου Αργοστολίου, για το οποίο αναμένουμε την έναρξη των εργασιών το προσεχές διάστημα.

Ένα ζήτημα που αποτελεί προσωπικό μου στοίχημα αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού για την ανάπτυξη της περιοχής μας και το οποίο συζητήσαμε εκτενώς είναι ο οδικός άξονας Αργοστολίου – Πόρου, για τον οποίο σύντομα θα έχουμε εξελίξεις. Τον ευχαριστώ ιδιαίτερα γιατί από την αρχή κατανόησε την πολλαπλή αξία του έργου και έδωσε εντολή να ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Ακόμη, αναφερθήκαμε στην αναπτυξιακή δυναμική του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», από το οποίο εκτελούνται μέχρι σήμερα έργα σε όλους τους Δήμους του Νομού μας (Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης, Ιθάκης) και στην αγαστή συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης και όλων των Δημάρχων των Δήμων μας με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Είμαι βέβαιος ότι σε όλα όσα του έθεσα και απασχολούν την τοπική μας κοινωνία, θα βοηθήσει στην εξεύρεση λύσεων που θα καλυτερεύσουν το βιοτικό επίπεδο, την ευημερία και την ανάπτυξη των νησιών μας.

Ευχαριστώ θερμά τον κ. Πρωθυπουργό για την έμπρακτη συνέχιση της διαχρονικής στήριξης του στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

pkappatos kyriakos




00 inkefalonia general ad 300X250