«Με τόσες καταγγελίες που είχαν γίνει, είχαμε υποχρέωση να ενημερώσουμε την Εισαγγελία» - Ο Πρόεδρος του ΙΣΚ Ιωάννης Φισφής στον COSMOS 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 14:21

«Με τόσες καταγγελίες που είχαν γίνει, είχαμε υποχρέωση να ενημερώσουμε την Εισαγγελία» - Ο Πρόεδρος του ΙΣΚ Ιωάννης Φισφής στον COSMOS 96,5

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους  δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς Ιατρός Ιωάννης Φισφής, ο οποίος αναφέρθηκε στα όσα προσφάτως  βγήκαν στην επιφάνεια σε σχέση με την ‘’άμεση ποινική διερεύνηση συγκεκριμένων ιατρικών περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει εν γένει το Νοσοκομείο.

« Ως ιατρικός Σύλλογος με κανέναν δεν κάνουμε αντεγκλήσεις, εμείς βγάλαμε ένα δελτίο τύπου που ενημερώσαμε για μια συγκεκριμένη κίνηση που είχαμε υποχρέωση να κάνουμε ως σύλλογος. Είχαμε πολυάριθμες αναφορές  από συναδέλφους νοσοκομειακούς γιατρούς , από ασθενείς , από προσωπικό του Νοσοκομείου και από συγγενείς ασθενών. Αυτές οι καταγγελίες ήταν έγγραφες και επώνυμες , αφορούσαν ιατρό του Νοσοκομείου ,γίνανε προς τον σύλλογο μας και είχαμε την υποχρέωση να προβούμε στην αξιολόγηση τους και να πράξουμε ότι προβλέπει ο νόμος.  Στα όσα προβλέπει ο νόμος ήταν και η ενημέρωση της Εισαγγελικής Αρχής . Θεωρώ επίσης ότι κάθε αναφορά που έρχεται στον Ιατρικό Σύλλογο, έρχεται και στο Νοσοκομείο( Διοίκηση). Στο πρώτο δελτίο που βγάλαμε απάντησε ο Διοικητής του Νοσοκομείου  και εμείς βγάλαμε ένα δεύτερο δελτίο  τύπου και νομίζω ότι πρέπει να μείνουμε εκεί πέρα , να μη ρίξουμε άλλο λάδι στη φωτιά , αλλά ήμασταν σαφέστατοι και λύνει όλες τις απορίες. Η ΕΔΕ για την συγκεκριμένη περίπτωση έχει τελειώσει εδώ και πολλούς μήνες ,από κει και πέρα μπορεί να ενημερώσει ο Διοικητής. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι  η πειθαρχική διαδικασία συνεχίζεται. Καλό είναι να βγαίνουμε και να λέμε ευχάριστα πράγματα, αλλά όταν υπάρχουν προβλήματα δεν μπορούμε να τα κρύβουμε και να τα αγνοούμε, γιατί ένα πρόβλημα που το κρύβεις και το αγνοείς, συνεχώς μεγαλώνει».

Ο κ. Φισφής στάθηκε επίσης  στην υποστελέχωση του νοσοκομείου σε γιατρούς και ιδιαίτερα στην Παθολογική κλινική που υπάρχει ένας μόνιμος παθολόγος και επιβάλλεται να έρθουν ακόμη δύο μόνιμοι Παθολόγοι και ευχήθηκε με την προκήρυξη που προβλέπει δύο θέσεις παθολόγων να καλυφθούν οι θέσεις.

Σχολίασε συναπτά ότι το ενδιαφέρον των γιατρών για το ΕΣΥ φθίνει με επιθετικούς ρυθμούς και ότι θα πρέπει η πολιτεία να το κάνει ελκυστικό με ουσιαστικά  κίνητρα, επαγγελματικά, επιστημονικά και οικονομικά και με έμφαση στο πρόβλημα της νησιωτικότητας.

«Τα λέμε τόσα χρόνια και τίποτα δεν αλλάζει. Οι λύσεις είναι δύσκολες, γιατί απαιτούν  την αναδιοργάνωση όλου του μοντέλου της υγείας και χρήματα , τα οποία όπως βλέπω δεν είναι διατεθειμένη καμία κυβέρνηση να δώσει για την υγεία. Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα».

Τέλος ο κ Φισφής, αναφέρθηκε στην κατάργηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας που καταργήθηκε και δεν αντικαταστάθηκε ,τα Κέντρα Υγείας  που υπολειτουργούν με μετακινούμενους γιατρούς, στην έλλειψη ειδικευόμενων γιατρών.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250