Βολές του Ιατρικού Συλλόγου εναντίον Μαρτίνη για το σοβαρό πρόβλημα που έχει ανακύψει με ιατρό του Νοσοκομείου

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 13:11

Βολές του Ιατρικού Συλλόγου εναντίον Μαρτίνη για το σοβαρό πρόβλημα που έχει ανακύψει με ιατρό του Νοσοκομείου

Απάντηση στη χθεσινή ανακοίνωση του διοικητή του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς Δημήτρη Μαρτίνη , από τον Ιατρικό Σύλλογο, με αφορμή περιστατικό με την εμπλοκή ιατρού του ΓΝ Κεφαλονιάς.

Η απάντηση του ΙΣ στο Διοικητή (23/2)

Με έκπληξη και απορία πληροφορηθήκαμε τις δηλώσεις του κυρίου διοικητή του νοσοκομείου Κεφαλληνίας και επιγραμματικά μόνο ερωτάται τα εξής:

  • Υπάρχει εν εξελίξει εδώ και πάρα πολλούς μήνες ΕΔΕ και πειθαρχική διαδικασία εναντίον συγκεκριμένου ιατρού του νοσοκομείου;
  • Έχει μήπως τελειώσει η πειθαρχική διαδικασία και ο κύριος Μαρτίνης αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα;

Καλό θα είναι εκ της θέσεως του να σέβεται περισσότερο τις εν εξελίξει πειθαρχικές διαδικασίες και να μην σπεύδει σε βιαστικές δηλώσεις εκ των προτέρων.

Ο Ιατρικός Σύλλογος έχει καθήκον να προστατεύει τη δημόσια υγεία πρωτίστως και τους συναδέλφους ιατρούς ηθικά, επαγγελματικά και επιστημονικά. Δεν ξυπνήσαμε μια μέρα και καταφερθήκαμε εναντίον συναδέλφου μας.

Δεχθήκαμε πολυάριθμες και έγγραφες καταγγελίες από πολλούς νοσοκομειακούς συναδέλφους μας, ασθενείς και συγγενείς αυτών και έχουμε χρέος να απευθυνθούμε και στην εισαγγελική αρχή.

Προσκαλούμε λοιπόν τον κύριο διοικητή να δώσει στη δημοσιότητα τις ευάριθμες αναφορές που υπάρχουν εναντίον του συγκεκριμένου ιατρού, προστατεύοντας φυσικά τα στοιχεία τόσο του καταγγελλόμενου όσο και των καταγγελλόντων, για να αποκαλυφθεί εάν υπάρχουν ή όχι λόγοι σοβαρής ανησυχίας.

Σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμαστε και εμείς κάθε νόμιμου δικαιώματός μας.

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΚ

Ο Πρόεδρος:  Φισφής Ιωάννης                        

Ο Γεν. Γραμματέας:  Μιχαηλίδης Ανδρέας

 

Η χθεσινή ανακοίνωση του κ. Μαρτίνη

Δημοσιεύματα που αφορούν σε επικινδυνότητα στη λειτουργία του Νοσοκομείου Αργοστολίου Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν σε επικινδυνότητα στη λειτουργία του Νοσοκομείου θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι είναι ανυπόστατα και αναληθή . Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το παραϊατρικό προσωπικό και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα . Ουδείς λόγος ανησυχίας υφίσταται για τους ασθενείς και τους κατοίκους του νησιού . Η διοίκηση επιφυλάσσεται να εξετάσει τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί προκειμένου να προστατευθεί το Νοσοκομείο, οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό από ανυπόστατα και αβάσιμα δημοσιεύματα. 

Η πρώτη ανακοίνωση του ΙΣ

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας συνοδευόμενος από τη πληρεξούσια δικηγόρο του Συλλόγου, και κατόπιν ομόφωνων αποφάσεων του Δ.Σ. του Συλλόγου, υπέβαλε αναφορά ενώπιον του κ. Εισαγγελέα των εν Κεφαλληνία Πλημμελειοδικών, συνοδευόμενη από αναφορές Ιατρών, για την άμεση ποινική διερεύνηση συγκεκριμένων ιατρικών περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, δημιουργησάντων κινδυνώδη κατάσταση για την υγεία ασθενών και τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Με εκτίμηση, Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΚ Ο Πρόεδρος: Φισφής Ιωάννης                                                              Ο Γεν. Γραμματέας: Μιχαηλίδης Ανδρέας 




00 inkefalonia general ad 300X250