Κώστας Γρηγορόπουλος: ''Η έλλειψη προσοχής των οδηγών στο δρόμο, συμβάλει στην αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων'' (Inkefalonia 89,2)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024 15:33

Κώστας Γρηγορόπουλος: ''Η έλλειψη προσοχής των οδηγών στο δρόμο, συμβάλει στην αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων'' (Inkefalonia 89,2)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Inkefalonia 89,2 στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου , μίλησε ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Κώστας Γρηγορόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στην αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων και στα πιθανά αίτια που τα προκαλούν.

(Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, υπάρχει αύξηση 10,8% στα τροχαία ατυχήματα μεταξύ του πρώτου οκταμήνου 2023 έναντι του πρώτου οκταμήνου 2022. Οι νεκροί από δυστυχήματα αυξήθηκαν κατά 3,7% σε σχέση με πέρσι, ενώ οι ελαφρά τραυματίες κατά 10%. Η μόνη μείωση που παρατηρήθηκε είναι στην κατηγορία των βαριά τραυματιών, αλλά μόνο κατά 1,8%).

Ο κ Γρηγορόπουλος ανέφερε σχετικά:

« Όντως υπάρχει μία έξαρση στο κομμάτι των τροχαίων ατυχημάτων και σε εθνικό και σε τοπικό επίπεδο το τελευταίο χρονικό διάστημα. Κατά την προσωπική μου άποψη όπως έχουμε παρατηρήσει τα τελευταία χρόνια ότι η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί σε διάφορους τομείς και διάφορες ηλικίες , αρχής γενομένης από την ενδοοικογενειακή βία , την εγκληματικότητα, την εγκληματικότητα ανηλίκων και που οι της πολιτείας προσπαθούν να βρούν θεραπείες για όλα αυτά τα πράγματα, πιστεύω ότι και σε τέτοιου είδους κατηγορίες έχουν περάσει και τα τροχαία ατυχήματα. Κατά την προσωπική μου άποψη επειδή κάθε μέρα είμαστε στο δρόμο, βλέπουμε τροχαία ατυχήματα που έχουν την μορφή του ανεξήγητου. Εγώ αποδίδω πολλά τροχαία ατυχήματα στην έλλειψη προσοχής των οδηγών . Η έλλειψη προσοχής των οδηγών έχει αυξηθεί κατά πολύ. Σε επίπεδο συντήρησης των αυτοκινήτων, σπάνια βλέπεις στον δρόμο κακοσυντηρημένο αυτοκίνητο σε σχέση με το παρελθόν».

Σε σχέση με το πώς μπορεί να ελεγχθεί αυτό το φαινόμενο, ο κ Γρηγορόπουλος έδωσε έμφαση στην ενσυναίσθηση και στην αυτοπροστασία: «Πρέπει όλοι μας να κάνουμε την αυτοκριτική μας, πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι μπαίνοντας σε ένα όχημα και βγαίνοντας σε δημόσια κυκλοφορία πρέπει να έχουμε οπωσδήποτε την προσοχή μας τεταμένη κατά την οδήγηση , να τηρούμε τον ΚΟΚ και να έχουμε κοινώς το μυαλό μας στην οδήγηση. Ίσως θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες ημερίδες, συζητήσεις, ενημερώσεις, επισημάνσεις   σε σχολεία αλλά και σε μεγαλύτερες ηλικίες ανθρώπων, να δουν τι έχει προκληθεί στον τομέα των τροχαίων ατυχημάτων και να υπάρξει μία ευαισθητοποίηση».

Όσον αφορά το πρόσφατο τροχαίο δυστύχημα με εγκατάλειψη που συνέβη στο Αργοστόλι, ο κ Γρηγορόπουλος ανέφερε ότι είναι καθαρά θέμα παιδείας το να είσαι συνεπής στους νόμους και κανονισμούς. Δήλωσε δε ότι αναμένουν κάποια στιγμή να αλλάξουν πολλά άρθρα στον ΚΟΚ και τέτοιες συμπεριφορές να έχουν αυστηρές ποινές, γιατί όταν δεν υπάρχει λογική θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ποινή.

Όσον αφορά την στελέχωση των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλληνίας, ο κ. Γρηγορόπουλος ενημέρωσε ότι συνεχίζει να υφίσταται το πρόβλημα των κενών θέσεων , στις 186 οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες οι 114. Επίκειται συνάντηση με τον Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ Καππάτο, εντός των ημερών για μία ακόμα προσπάθεια με την καινούργια ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου που αυξάνονται οι ανάγκες αστυνόμευσης. Σημείωσε δε ότι θα ενεργοποιήσουν και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να συνδράμει στα αιτήματα τους και δεσμεύτηκε για την δημοσιοποίηση των όσων πραγματεύονται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τέλος επισήμανε, ότι επιβάλλεται να ληφθούν μέτρα για τα πατίνια και τα ποδήλατα και οι γονείς θα πρέπει να φροντίσουν να επιτηρούν τα παιδιά τους και πολύ περισσότερο στις μικρές ηλικίες .

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-892-25-1-2025?si=1ce2461b177c401fa4a351a8a9ab0f85&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250