Σμαράγδα Σαρδελή στον COSMOS 96,5: «Απαράβατος όρος η αντικατάσταση του πλοίου κατά τους χειμερινούς μήνες»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 11:02

Σμαράγδα Σαρδελή στον COSMOS 96,5: «Απαράβατος όρος η αντικατάσταση του πλοίου κατά τους χειμερινούς μήνες»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους  δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε η Έπαρχος Ιθάκης Σμαράγδα Σαρδελή.

Η κ Σαρδελή αφού ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους τοποθετήθηκε στο θέμα της διακοπής των  δρομολογίων Σάμη-Ιθάκη –Πάτρα λόγω της ετήσιας συντήρησης του πλοίου που κάλυπτε την γραμμή, επισημαίνοντας , τα προβλήματα που δημιουργούνται στους πολίτες της Ιθάκης με πρώτο αυτό της Υγείας.

« Πήγα στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής , έθεσα τα θέματα και είπα τι μπορούμε να κάνουμε. Για φέτος το ξεχνάμε, αλλά τουλάχιστον από του χρόνου πρέπει να διασφαλιστεί ότι όταν το πλοίο θα πηγαίνει για την ετήσια συντήρηση του, να υποχρεούται η εταιρεία να το αντικαταστήσει με ένα άλλο πλοίο στην ίδια γραμμή. Αυτό είναι υποχρέωση της κάθε εταιρείας και κεκτημένο δικαίωμα των νησιωτών. Το Υπουργείο είναι πολύ θετικό προς αυτό και αν υπάρχει η πολιτική βούληση  θα γίνει. Εμείς θα πιέσουμε όσο μπορούμε μέσα από τους θεσμικούς μας ρόλους  για να μπεί αυτός ο όρος στην νέα σύμβαση με την εταιρεία».

Η κ. Σαρδελή ενημερώθηκε επίσης κατά την επίσκεψη στο ΥΝΑΝΠ για το λιμάνι των Φρικών  και ευχαρίστησε τους αρμόδιους του Υπουργείου για την θετική τους ανταπόκριση εν γένει, τονίζοντας ότι η Ιθάκη θα πρέπει να διεκδικεί συνεχώς και να επιτυγχάνει όσα της αναλογούν.

Για το χρόνιο πρόβλημα του ποντισμένου καλωδίου στο λιμάνι του Πισαετού ,

το θέμα βρίσκεται υπό διερεύνηση τουλάχιστον όσον αφορά την σηματοδότηση του σημείου όπως ενημέρωσε.

Όσον αφορά το πλάνο της Επάρχου Ιθάκης για την 5νταετία που μόλις ξεκίνησε, περιλαμβάνει θέματα της καθημερινότητας, το οδικό δίκτυο, ο δρόμος Φρίκες –Κιόνι  που βρίσκεται υπό κατασκευή (σ  αυτό το σημείο άφησε αιχμές για αδράνεια της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής)  και πολλά άλλα θέματα που είναι σε εκκρεμότητα.

Ένα από τα οράματα της κ Σαρδελή όπως η ίδια έκανε γνωστό , είναι η αναβάθμιση του τομέα της υγείας στην Ιθάκη με την λειτουργία ενός μικρού νοσοκομείου και η ανάδειξη του πολιτισμού της Ιθάκης. Η συνέχιση των ανασκαφών που έχουν σταματήσει από το 2012 είναι μέσα στους στόχους της, όπως και το θεματικό πάρκο του Οδυσσέα.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250