Το Αργοστόλι αλλάζει - Φωτογραφίσαμε από ψηλά, τα έργα ανάπλασης στην παραλιακή

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2024 13:44

Το Αργοστόλι αλλάζει - Φωτογραφίσαμε από ψηλά, τα έργα ανάπλασης στην παραλιακή

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το έργο ανάπλασης της παραλιακής Αργοστολίου, από το άγαλμα Καββαδία με κατεύθυνση προς το Λιμεναρχείο.

Μετά την παύση κατά την εορταστική περιόδο, τα συνεργεία της ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΤΕ εργάζονται πυρετωδώς με στόχο το έργο να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό στους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης.

Ήδη, έχει ολοκληρωθεί μεγάλο μέρος της τοποθέτησης του δαπέδου με βότσαλο τύπου Φάλαρης και το εμβληματικό άγαλμα του Καββαδία να αναδεικνύεται.

Τις τελευταίες ημέρες ο ανάδοχος έχει προχωρήσει στο καθάρισμα της περιοχής γύρω από τις εγκαταστάσεις του ΝΟΑ με την απομάκρυνση κοντέινερ, την απομάκρυνση σιδεροκατασκευών και παλιών αντικειμένων , εργασίες που θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα με στόχο η περιοχή να «καθαρίσει» τελείως και να ξεκινήσει η φάση της ανάπλασης.

Με τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν (αύξηση πεζοδρομίων, φωτισμοί, δενδροφυτεύσεις, ποδηλατόδρομος κλπ) η περιοχή η οποία αποτελεί την πρώτη και τελευταία εικόνα χιλιάδων επισκεπτών από τα κρουαζιερόπλοια θα αναβαθμιστεί θεαματικά.

Ταυτόχρονα, το Αργοστόλι θα αποκτήσει ενιαίο μέτωπο από το Μαϊστράτο έως την γέφυρα Δεβοσέτου.

Τα έργα οραματίστηκε , μελέτησε και υλοποιεί ο Δήμος Αργοστολίου και αποτελούν μια από τις ταυτόχρονες παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται στο Αργοστόλι με στόχο να δημιουργηθεί μια σύγχρονη, ακόμη πιο καλαίσθητη πόλη που θα κοιτάζει στο μέλλον.


Χρήστος Λαμπράκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

anaplasi paraliaki drone 03anaplasi paraliaki drone 04anaplasi paraliaki drone 05anaplasi paraliaki drone 06anaplasi paraliaki drone 07anaplasi paraliaki drone 08anaplasi paraliaki drone 09anaplasi paraliaki drone 11anaplasi paraliaki drone 12anaplasi paraliaki drone 13anaplasi paraliaki drone 14anaplasi paraliaki drone 15anaplasi paraliaki drone 16



00 inkefalonia general ad 300X250