ΝΤ Κεφαλονιάς Ιθάκης ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στην παράσταση διαμαρτυρίας Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2023 08:50

ΝΤ Κεφαλονιάς Ιθάκης ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στην παράσταση διαμαρτυρίας Σωματείου Εργαζομένων  Νοσοκομείου Κεφαλονιάς

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, συμπαραστέκεται και καλεί σε συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας του σωματείου εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς στα πλαίσια της 5ωρης (10:00-15:00) στάσης εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ, την Παρασκευή 8-12-2023 στις 10:30 π.μ. στον προαύλιο χώρο του Γ. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς.

Η νέα κινητοποίηση αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης δυναμικής κινητοποίησης των εργαζομένων στις 2 Νοέμβρη 2023, προκειμένου να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι επικουρικοί και ΟΑΕΔ που οι συμβάσεις τους λήγουν στο τέλος της φετινής χρονιάς. Η καινούργια εξέλιξη από την πλευρά της κυβέρνησης είναι τελικά η «επωδός» του εμπαιγμού όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, αυτή της επιπλέον άλλης μιας 6μηνης παράτασης (έως 30-6-2024), των επικουρικών εργαζομένων και ΟΑΕΔ!

Το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, ουσιαστικά κρατούν όρθιο το Νοσοκομείο αφού οι μισές σχεδόν οργανικές θέσεις σε αυτό καλύπτονται από τους ίδιους, αναδεικνύει την ανάγκη να μονιμοποιηθούν εδώ και τώρα και να σταματήσει πλέον η χρόνια ομηρία τους, πριν «καταρρεύσει» το Νοσοκομείο ή συγχωνευτούν ή κλείσουν τμήματα και κλινικές.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι, παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις που μοιράζονται κατά καιρούς και την εναγώνια προσπάθεια των τοπικών κυβερνητικών παραγόντων να εξωραΐσουν την κατάσταση στο Γ. Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, είτε τις με συνεχόμενες άγονες προκηρύξεις είτε με σημειακές παρεμβάσεις στα ζητήματα των υποδομών του, η κατάσταση όλο και χειροτερεύει και η εντατικοποίηση του προσωπικού χτυπάει κόκκινο.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Μονιμοποίηση συμβασιούχων επικουρικών και ΟΑΕΔ.

Επισκευή του νοσοκομειακού κτιρίου και λειτουργία του με προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών, εργαστηριακών, τεχνικών και διοικητικών.

Μονιμοποίηση και μόνιμη πρόσληψη προσωπικού φύλαξης, εστίασης, καθαριότητας και εκδίωξη των εργολάβων από τα νοσοκομεία.

Ένταξη όλων των ειδικοτήτων των εργαζομένων της δημόσιας υγείας-πρόνοιας, στη χορήγηση αυξημένου επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Λειτουργία της ΜΕΘ και της Ψυχιατρικής Κλινικής.

Λειτουργία της Αιμοδοσίας με γιατρό Αιματολόγο και όλων των κλινικών του Γ.Ν.Κ. με ασφάλεια.

Ενίσχυση της λειτουργίας του ΕΚΑΒ, του «Μαντζαβινάτειου» και των Κέντρων Υγείας Σάμης και Ιθάκης με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλο το λαό.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 7/12/2023 Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250