Η ΕΛΜΕΚΙ συμπαρίσταται στους αγώνες των μαθητών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2023 08:34

Η ΕΛΜΕΚΙ συμπαρίσταται στους αγώνες των μαθητών

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

Η ΕΛΜΕ ΚΙ δηλώνει τη συμπαράσταση της στον αγώνα των μαθητών και στα δίκαια αιτήματά τους που είναι και αιτήματα του εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος στο Νομό μας, ανεκπλήρωτα εδώ και δεκαετίες.

Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις των μαθητών και των σπουδαστών.

Είμαστε στο πλευρό τους γιατί, την ώρα που η ακρίβεια σαρώνει τα σπίτια μας, ο πόλεμος μαίνεται στη γειτονιά μας και έχουμε χορτάσει από καταστροφές, φωτιές, πλημμύρες, σεισμούς, οι μαθητές μας φτάνουν στα Χριστούγεννα με πολλά κενά στο νησί από καθηγητές όλων των ειδικοτήτων ακόμα και στα Ειδικά Σχολεία και βέβαια χωρίς ούτε μια ώρα ενισχυτική διδασκαλία.

Τα χρονίζοντα προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής και ασφάλειας, που κυρίως απασχολούν τους μαθητές μας, πρέπει να συνεχίσουν να είναι η σημαία του κινήματος γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών μέχρι την οριστική λύση τους.

Οι ψεύτικες υποσχέσεις των κυβερνήσεων και των Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών είναι κενό γράμμα εφόσον η υποχρηματοδότηση της Δημόσιας Εκπαίδευσης από όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις καλά κρατεί.

Αυτή η χρηματοδότηση έχει φτάσει στο ναδίρ, σήμερα, οπότε προτεραιότητα έχουν οι εξοπλισμοί για το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους αυτών των κυβερνήσεων, για δολοφονούν φτωχούς λαούς και ανήλικα παιδιά σε πολέμους για τα μεγάλα συμφέροντα.

Κοντά στα αιτήματα των μαθητών, τα οποία στηρίζουμε, προτείνουμε :

  • Την κατασκευή 5 νέων σχολικών συγκροτημάτων στο Νομό.
  • Προσεισμικούς ελέγχους σε όλα τα σχολεία
  • Πυρασφάλεια σε όλα τα σχολεία και ιδιαίτερα στο ΕΠΑΛ Αργοστολίου που βρίσκεται μέσα σε δάσος.
  • Νέο Μηχανουργείο στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου
  • Να παρθούν άμεσα μέτρα για τους επικίνδυνους δρόμους και τις επικίνδυνες διαβάσεις ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβαση σε όλα τα σχολεία (1ο και 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου, ΕΠΑΛ Αργοστολίου, 1ο και 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, Σχολικό συγκρότημα Πάστρας, ΓΕΛ Ληξουρίου)

Καλούμε μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς να συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα για όλα όσα αποτελούν για μας σύγχρονες ανάγκες και κυρίως για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας μας.

Αργοστόλι 8/11/2023

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ

Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Σοφία Ποταμιάνου

Γεράσιμος Λάγιος

Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250