Εργαζόμενοι Νοσοκομείου: Διαμαρτυρόμαστε για την απουσία του Υπ. Υγείας από το Νοσοκομείο κατά την επίσκεψή του στην Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2023 11:00

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου: Διαμαρτυρόμαστε για την απουσία του Υπ. Υγείας από το Νοσοκομείο κατά την επίσκεψή του στην Κεφαλονιά

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Γ.Ν.ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

     Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς διαμαρτύρεται έντονα για την απουσία του Υπουργού Υγείας από το Νοσοκομείο κατά την επίσκεψή του στην Κεφαλονιά την Τετάρτη 11-10-23.

     Την ώρα που οι μισές περίπου οργανικές θέσεις του Νοσοκομείου είναι κενές από υγειονομικό προσωπικό, την ώρα που αντί για τέσσερις μόνιμους παθολόγους υπηρετεί μόνο ένας, αντί για τέσσερις αναισθησιολόγους υπηρετούν μόνο δύο, χωρίς κανένα ωτορινολαρυγγολόγο, δερματολόγο, οδοντίατρο και το Τμήμα Αιμοδοσίας λειτουργεί χωρίς Αιματολόγο γιατρό, ο Υπουργός δεν επισκέφθηκε το Νοσοκομείο στο Αργοστόλι ούτε στο Ληξούρι ούτε το Κέντρο Υγείας Σάμης ώστε να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα που ταλαιπωρούν του πολίτες του νησιού μας.  

     Εάν ερχόταν θα έβρισκε κλειστή τη ΜΕΘ, την Ψυχιατρική Κλινική και τους ασθενείς να πληρώνουν από την τσέπη τους ιδιωτικό ασθενοφόρο για να εξέλθουν από το Νοσοκομείο γιατί το ΕΚΑΒ αναλαμβάνει πλέον μόνο τα επείγοντα περιστατικά. 

     Θα διαπίστωνε ότι δύο γιατροί έχουν μετακινηθεί από το Κέντρο Υγείας Σάμης παρά τη θέλησή τους και ολόκληρη την περιοχή Ελειού – Πρόννων χωρίς ειδικευμένο γιατρό παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων. 

     Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να επισκεφθεί τις υγειονομικές μονάδες του νησιού μας ώστε να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα γιατί η κάλυψη των αναγκών δεν μπορεί να περιμένει.       

     Είναι επιτακτική ανάγκη να μονιμοποιηθούν με νομοθετική ρύθμιση όλοι οι επικουρικοί εργαζόμενοι και οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ και για  όσες θέσεις δεν καλυφθούν, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες.

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΜΑΡΑΣ                                                 ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ




00 inkefalonia general ad 300X250