Νομαρχιακό Τμήμα Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ για την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Σάμης

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2023 09:48

Νομαρχιακό Τμήμα Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ για την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Σάμης

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

Μία ακόμη πράξη στο δράμα της συνεχούς και συστηματικής υποβάθμισης της δημόσιας υγείας, στο νομό και ιδιαίτερα στο Κ.Υ Σάμης εκτυλίσσεται αυτές τις ημέρες .

Συγκεκριμένα με την μέθοδο πλέον της εξάντλησης του προσωπικού και των εκδικητικών μετακινήσεων γιατρών διότι «…δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις …» να σωπάσουν δηλαδή για το αίσχος της εντατικοποίησης που υποβάλλονται, Κυβέρνηση και 6η ΥΠΕ διαλύουν ότι είχε απομείνει από υπηρεσίες και προσωπικό, στο Κ.Υ Σάμης .

Εκμεταλλευόμενοι τις μηδενικές προσλήψεις μονίμων γιατρών καθώς και τις συνταξιοδοτήσεις του προσωπικού χωρίς αναπληρώσεις, φθάνουν στο σημείο να υποβάλλουν μέχρι και 18 εφημερίες μηνιαίως, τους εναπομείναντες γιατρούς και μάλιστα να μην διαμαρτύρονται γιατί αλλιώς θα μετακινηθούν!!! Συνεχίζουν δηλαδή το διαχρονικό από όλες τις κυβερνήσεις ξήλωμα των δημοσίων υπηρεσιών υγείας, με την ανοχή και την σιωπή των τοπικών αρχών, προκειμένου να βρουν χώρο οι επενδυτές και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στην υγεία.

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ θεωρεί ότι δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή. Τώρα είναι ώρα δράσης και αγώνα για να δοθεί επιτέλους λύση αμέσως στο πρόβλημα και να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.

Απαιτούμε:

  • Να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις του ΚΥ Σάμης και όλων των Δημόσιων Δομών Υγείας των νησιών με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και βοηθητικού προσωπικού.
  • Να εξοπλιστούν τα ΚΥ με τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό.
  • Να διασφαλιστεί ότι τα ΚΥ λειτουργούν απρόσκοπτα όλες τις ημέρες.
  • Να υπάρχει σταθερή παρουσία του απαραίτητου αριθμού ασθενοφόρων και στελέχωσής τους με το απαραίτητο προσωπικό.

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ ενόψει της νέας συγκέντρωσης που πραγματοποιείται την Κυριακή 10/9 στις 7.45 το πρωί στο λιμάνι της Σάμης καλεί όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα σε συμμετοχή.

Αργοστόλι 9/9/2023                 

 Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ




00 inkefalonia general ad 300X250