Σοβαρότατες αποκαλύψεις Σπαθή - Σε δολιοφθορές οφείλονται οι διακοπές νερού στη Σκάλα (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023 14:48

Σοβαρότατες αποκαλύψεις Σπαθή  - Σε δολιοφθορές οφείλονται οι διακοπές νερού στη Σκάλα (COSMOS 96,5)

Ο πρόεδρος της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. Σταύρος Σπαθής φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για τις διακοπές νερού που παρατηρούνται σε περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Ελειού – Πρόννων , προχωρώντας μάλιστα σε σοβαρότατες αποκαλύψεις.

«Κατά την αυτοψία που έκανα εγώ στην Σκάλα και στο χωριό Σπαθί, διαπίστωσα ότι υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι κλέβουν νερό. Τα σημεία που βρήκαμε τα απομονώσαμε και δεν συνεχίζεται η κλοπή. Ευελπιστώ ότι το θέμα αυτό δεν θα συνεχιστεί. Ένας παράγοντας, λοιπόν, μεγάλος που δεν έχουν νερό στις περιοχές αυτές, είναι από την άσκοπη χρήση του νερού και το κλέψιμο που γίνεται από την δεξαμενή. Θα παρακαλέσω όσους το κάνουν αυτό να σεβαστούν και τους υπόλοιπους κατοίκους τις περιοχής και τους τουρίστες που έχουν έρθει στην Κεφαλονιά, ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα» τόνισε σχετικά με τις πρόσφατες διακοπές νερού.

Παράλληλα προχώρησε μια αποκάλυψη ο οποία προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για πιθανές ενέργειες δολιοφθοράς.

Αναλυτικά ανέφερε : 

“Κάτι ακόμα που διαπίστωσαν οι τεχνικοί είναι ότι κάποιοι πήγαν και έκλεισαν την βάνα που στέλνει το νερό προς την Παλιά Σκάλα. Αυτό δεν ξέρω αν το έκαναν εσκεμμένα. Το δικό μου μυαλό πάει και στο ότι μπορεί να είναι πολιτικά παιχνίδια γιατί πλησιάζουν εκλογές και μπορεί να θέλουν να κάνουν προβοκάτσια. Θα πω και σε αυτούς ότι πρώτα και πάνω από όλα πρέπει να βάλουν την υγεία των ανθρώπων  και από κει και πέρα ότι άλλο πολιτικό παιχνίδι θέλουν να κάνουν ας το βάλουν στην άκρη”.

Σχολιάζοντας τα δυο περιστατικά τόνισε :

“Στην πρώτη περίπτωση το κλέψιμο γίνεται με τον εξής τρόπο: Πάνε στις αναμονές που έχουμε έξω από την δεξαμενή και βάζουν μια βάνα και παίρνουν νερό. Μπορεί να κλέβουν ακόμα και μέσα από το δίκτυο με την μέθοδο by – pass. Το έχουμε δει και αυτό. Πρέπει να σεβαστούν τους κατοίκους της Κεφαλονιάς για να μην υπάρχουν προβλήματα. Να ξέρετε δε ότι αυτοί που τα κάνουν αυτά, είναι οι πρώτοι που παίρνουν τηλέφωνο και παραπονιούνται ότι δεν έχουν νερό. 

Στην δεύτερη περίπτωση από το μεσημέρι και μετά κάποιος έκλεισε την βάνα και δεν είχε νερό η Παλιά Σκάλα. Το μυαλό μου πηγαίνει σε πολιτικά παιχνίδια καθώς θέλουν να μας δημιουργήσουν προβλήματα.

Είναι σε επαγρύπνηση  υπάλληλοι της Σκάλας και ελέγχουν. Έχω μιλήσει και με κατοίκους της περιοχής οι οποίοι είναι σε επιφυλακή, για να δούμε αν θα υπάρξει ξανά πρόβλημα”.




00 inkefalonia general ad 300X250