Στανίτσας για το έλλειψη γιατρού στην Ιθάκη: “Δεν μπορούμε να μείνουμε με έναν παθολόγο. Μέσα σε μόνο μια μέρα είχαμε 4 περιστατικά” (COSMOS 96,5)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 24 Ιουνίου 2023 20:03

Στανίτσας για το έλλειψη γιατρού στην Ιθάκη: “Δεν μπορούμε να μείνουμε με έναν παθολόγο. Μέσα σε μόνο μια μέρα είχαμε 4 περιστατικά” (COSMOS 96,5)

O Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για το θέμα της έλλειψης παθολόγου στο νησί, καθώς σε μερικές μέρες συνταξιοδοτείται ο επί 41 χρόνια παθολόγος της Ιθάκης Γιώργος Παξινός.

Αποχώρηση Γιώργου Παξινού

«Δεν ανανεώθηκε η παράταση της θητείας του κου Παξινού, οπότε αυτή τη στιγμή έχουμε μπει στην διαδικασία να ψάχνουμε άλλο γιατρό ο οποίος θα καλύψει το κενό για τέσσερις μήνες και από κει και πέρα να προκηρυχθούν 2 θέσεις. Μίλησα με τον κο Καρβέλη από την 6η ΥΠΕ και μου είπε ότι θα προκηρυχθούν και οι θέσεις. Δεν μπορούμε να μείνουμε στο «θα». Μόνο προχθές είχαμε 4 περιστατικά. Δεν μπορεί μόνο ένας μόνιμος να καλύπτει όλη την Ιθάκη. Έχω εξηγήσει στον κο Καρβέλη ότι δεν μπορούμε να μείνουμε έτσι.  Έχει βρεθεί γιατρός και ελπίζω ότι από την 1η Ιουλίου θα το έχουμε. Ο Δήμος διαθέτει και σπίτι και ελπίζω να κινηθούν όλα γρήγορα».

Έργα

«Το επαρχιακό δίκτυο της Ιθάκης έχει πολλά προβλήματα και υπάρχει και υπόσχεση από την κα Περιφερειάρχη για μια χρηματοδότηση. Αυτά τα έργα που πρέπει να γίνουν είναι ζωτικής σημασίας».

Τουρισμός

«Ο θαλάσσιος τουρισμός πάει πάρα πολύ καλά, αλλά στα σπίτια η επισκεψιμότητα δεν είναι αυτή που περιμέναμε. Θα είμαι πολύ ευχαριστημένος αν πιάσουμε τα νούμερα του 2019. Πιστεύω ότι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος θα πάνε καλά».




00 inkefalonia general ad 300X250