Ανακοινώσεις για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αργοστόλι

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023 16:43

Ανακοινώσεις για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αργοστόλι

Συνελεύσεις - Συλλογικότητες - Κινήσεις - Ανένταχτοι, Κεφαλονιάς.

Η θάλασσα, η δική μας θάλασσα, βάφτηκε το χρώμα του τέρατος.

Στο καθρέπτη μας, το πιο αποκρουστικό είδωλο ενός παρανοϊκού κόσμου που ξέχασε ακόμη και το πιο στοιχειώδες. Ξεχάσαμε να μιλάμε τη γλώσσα του ανθρώπου, μια γλώσσα που δεν γνωρίζει και δεν πρέπει να γνωρίζει διακρίσεις, παρά μόνο μια και μόνο ανάσα. Την ανάσα της αυτονόητης αξίας της ζωής.

Στην δολοφονική τραγωδία, μια ακόμη εγκληματική τραγωδία, η σιωπή μας, δεν μπορεί να είναι άλλοθι μιας πολιτικής και μιας τακτικής που σκοτώνει. Δεν μπορεί η αδιαφορία μας να στέκεται ένας ακόμη φράχτης στην ανθρώπινη ζωή.

Σήμερα το απόγευμα, στις 7:30 στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου θα είμαστε εκεί. Γιατί, ναι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, είμαστε όμως όλοι άνθρωποι. Πρώτα και πάνω από όλα.

Θα είμαστε κι εμείς εκεί, 

για τον θάνατο 

που δεν ξεχωρίζει χρώμα, είδος, φύλο, χώρα προέλευσης,

για τον τόπο αυτόν που έγινε πια ένας υγρός τάφος,

για τα παιδιά, τις γυναίκες και τους άντρες που πνίγηκαν δολοφονημένοι,

για να μην μας καταπιεί ολοσχερώς η φρίκη

για όσους θέλουν ακόμα να λέγονται άνθρωποι,

για την οργή και τα δάκρυα που άλλο δεν θέλουν να σωπαίνουν,

για κείνους που δεν έχουν πια φωνή γιατί τους έπνιξαν.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας απόψε στις 19.30 στην πλατεία Αργοστολίου για το δολοφονικό ναυάγιο έξω από την Πύλο

#μην_συνηθίζεις_μην_ξεχνάς

Συνελεύσεις - Συλλογικότητες - Κινήσεις - Ανένταχτοι, Κεφαλονιάς.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ 

Στο ναυάγιο που συνέβη την Τετάρτη 14-6-23, 47 ναυτικά μίλια Νοτιοδυτικά της Πύλου μετράμε ήδη δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους.  Οι διασωθέντες αναφέρουν ότι οι επιβαίνοντες ξεπερνούσαν τα 750 άτομα, ανάμεσα τους πολλές γυναίκες και παιδιά, που ταξίδευαν στα αμπάρια του σαπιοκάραβου. Ενδεικτικό της τραγωδίας είναι ότι σχεδόν όλοι οι διασωθέντες ήταν άντρες που ταξίδευαν στο κατάστρωμα.                            

Με αυτά τα δεδομένα, ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί δραματικά μιας και μιλάμε για εκατοντάδες ακόμα αγνοούμενους.

Ένα ακόμα ναυάγιο που μόνο θλίψη μπορεί να γεμίσει όποιον θέλει να λέγεται άνθρωπος. Θλίψη αλλά και οργή, όταν συλλογίζεσαι την πυκνότητα αυτών των "δυστυχημάτων". Γιατί αυτό το ναυάγιο είναι μέρος του διαχρονικού εγκλήματος που συντελείται στα νερά της Μεσογείου, στα νερά του Αιγαίου με θύματα τους ξεριζωμένους που προσπαθούν να σωθούν από τους πολέμους, από τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Πολέμους που υποκινούνται από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που ισοπεδώνουν χώρες και φέρνουν σε απόγνωση τους λαούς. Τους φέρνουν σε τέτοια απόγνωση που, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη Σκύλλα, πέφτουν στη Χάρυβδη των διακινητών ανθρώπινων ψυχών.

Δεν θα συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα !

Δεν μπορούμε να θεωρούμε «κανονικότητα» τη μετατροπή του Αιγαίου σε θάλασσα νεκρών, να πνίγονται εκατοντάδες νέοι άνθρωποι, γυναίκες, μικρά παιδιά δίπλα μας και εμείς να «κοιτάμε τη δουλειά μας». Χτίζουμε τείχος προστασίας των κατατρεγμένων ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό. Αναδεικνύουμε τους πραγματικούς ενόχους αυτών των εγκλημάτων που είναι οι ίδιοι που προξενούν και τα δικά μας δεινά. 

Καταγγέλλουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους και διεκδικούμε την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων τους στο άσυλο, στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι της καταστολής και του εγκλωβισμού. Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15-6-23, 19:30 ΜΜ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

                      ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΑΡΑΣ                                           ΒΙΛΛΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κεφαλληνίας Ιθάκης

Υπεύθυνη για τo έγκλημα και τη νέα εκατόμβη νεκρών στα ανοιχτά της Πύλου είναι η απάνθρωπη πολιτική κυβέρνησης/ελληνικού κράτους και  Ε.Ε.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς μαζί με όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στo συλλαλητήριο της Πέμπτης 15/6 και ώρα 19:30 που γίνεται στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου

Οι πνιγμοί εκατοντάδων προσφύγων, άγνωστου μέχρι στιγμής ακριβούς αριθμού, νότια της Πύλου, τα ξημερώματα της Τετάρτης 14/6 είναι ένα ακόμα έγκλημα της πολιτικής της κυβέρνησης/ελληνικού κράτους και όλης της Ε.Ε., της  καταπάτησης του δικαιώματος στο άσυλο και της αντιμετώπισης μεταναστών και προσφύγων με φράκτες και επαναπροωθήσεις. Είναι η δολοφονική πραγματικότητα της Ευρώπης φρούριο.  

Είμαστε μπροστά σε ένα ακόμα έγκλημα που στοιχειώνει τη ζωή της «πολιτισμένης» δύσης και βάζει όλες και όλους μπροστά στις ευθύνες για τη βάρβαρη πολιτική που ασκείται, τις αξίες που κυριαρχούν, την διάδοση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του εθνικισμού. Προστίθεται στα εγκλήματα της προσφυγικής πολιτικής της Ε.Ε. που μόνο το 2022 κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 2.406 πρόσφυγες, ενήλικους και παιδιά στη Μεσόγειο.

Οι πληροφορίες που διοχετεύονται από τα καθεστωτικά  κανάλια ενημέρωσης για «αδιευκρίνιστες συνθήκες» του ναυαγίου επιχειρούν εξαρχής να αποκρύψουν τον πραγματικό ένοχο του νέου εγκλήματος. Επιδιώκουν να αποσείσουν την ευθύνη από την απάνθρωπη αντιμεταναστευτική πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε., που υψώνει φράχτες, καταδιώκει, καταστέλλει  συστηματικά και στέλνει στο βυθό των θαλασσών χιλιάδες ανθρώπους που ζητούν βοήθεια. Ανθρώπους-τραγικά θύματα, απελπισμένους, κατατρεγμένους  και εξοστρακισμένους από τη φρίκη των πολέμων, την κοινωνική-οικονομική καταστροφή, τη λεηλασία των χωρών της Ασίας και της Αφρικής και τις  πολιτικές αντιδραστικών καθεστώτων.

Οι χώρες του ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η Ε.Ε  προκαλούν  και στηρίζουν  πόλεμους και εμφύλιες συγκρούσεις, λεηλασία του φυσικού πλούτου και κλιματικές κρίσεις στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική και αλλού. Δημιουργούν μαζική φτώχεια, τρόμο και ξεριζωμό, ενώ οι αντιπροσφυγικές πολιτικές της Ε.Ε. εξωθούν τους πρόσφυγες σε επικίνδυνες διαδρομές και σε εκμετάλλευση στο έλεος των διακινητών.  

Η κυβέρνηση που οξύνει τη δολοφονική αντιμεταναστευτική πολιτική της χώρας μας είναι συνυπεύθυνη γι’ αυτό το νέο έγκλημα. Η μισαλλόδοξη αντιμετώπιση των προσφύγων στα σύνορα, τα pushbacks, ο εγκλεισμός στα στρατόπεδα των νησιών, οι απελάσεις και η εγκατάλειψη των προσφύγων που έχουν λάβει άσυλο χωρίς καμιά υποστήριξη,  συμπληρώνονται από τη ρατσιστική προπαγάνδα περί συνόρων που κινδυνεύουν από τους πρόσφυγες, που εκδηλώνεται ακόμα και με προεκλογικά σποτάκια περί θωράκισης των συνόρων.

Kαταδικάζουμε τις απάνθρωπες πολιτικές που δημιούργησαν τη νέα αυτή ανθρώπινη τραγωδία, θρηνούμε για τις εκατόμβες νεκρών προσφύγων και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και στους μετανάστες!

 Απαιτούμε :  

  • Ένταση των ερευνών για τη διάσωση των προσφύγων.  
  • Απόλυτη προστασία τους και δικαίωμα στο άσυλο.  
  • Να μπει τέλος στην πολιτική των κλειστών συνόρων  της Ε.Ε., τους φράκτες και τις επαναπροωθήσεις.  
  • Κοινωνικές-πολιτικές-δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα για τους πρόσφυγες των πολέμων και της φτώχειας.  
  • Στέγη, δουλειά, νομιμοποίηση, περίθαλψη και ελεύθερη μετακίνηση για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. 

ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                                                                           

Βαρδαραμάτος Βαγγέλης                                          Παύλου Κατερίνα

 

ΕΚΚΙ 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ, ΤΟΥ ΞΕΡΙΖΩΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους

Στο νεκροταφείο των αθώων ζωών της Μεσογείου, λίγο πιο μακριά από το νησί μας, ανοιχτά της Πύλου, συντελέστηκε ένα ακόμα έγκλημα. Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους αναρίθμητα γυναικόπαιδα, πνίγηκαν στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τους πολέμους, τη φτώχεια, το θάνατο, με τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται συνεχώς... Μόνο φέτος, ως τώρα, από τα γνωστά στοιχεία, έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 1000 συνάνθρωποί μας...

Το φριχτό αυτό έγκλημα, είναι αποτέλεσμα της απάνθρωπης πολιτικής που υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις που ακολουθούν την κατεύθυνση της έντασης της καταστολής με τη Frontex, με τα ορατά και αόρατα τείχη της ντροπής, τον εγκλεισμό στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις απελάσεις, τις λεγόμενες λίστες «ασφαλών χωρών» και τα λοιπά. Είναι η φριχτή αποτύπωση στην ζωή του συνθήματος «αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές».

Οι εργαζόμενοι της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης ΔΕΝ θα συνηθίσουν σε αυτό το σφαγείο! Δε θα ανεχτούμε οι θάλασσες μας να μετατραπούν στο μεγαλύτερο νεκροταφείο της εποχής μας!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, να παλέψουμε για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους πολέμους για τα κέρδη των λίγων, που γεννούν τραγωδίες. Να παλέψουμε για την απεμπλοκή της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, τις λυκοσυμμαχίες που πρωταγωνιστούν στα σύγχρονα ανθρώπινα δράματα.

Να διεκδικήσουμε την ουσιαστική προστασία των ξεριζωμένων και την κατάργηση όλου του άδικου πλαισίου καταστολής σε βάρος τους.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 15/6 ΚΑΙ ΩΡΑ 19.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

Το έγκλημα αυτό δεν θα μείνει αναπάντητο!

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Κ.-Ι.

14/6/2023

 

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, με ανείπωτη θλίψη και οργή για το νέο πολύνεκρο ναυάγιο ξεριζωμένων μεταναστών στα ανοιχτά της Πύλου, καλεί όλους τους εργαζόμενους στον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα να συμπορευθούν στις πικετοφορίες που διοργανώνει το ΕΚΚΙ, αύριο Πέμπτη 15/6 στις 19.30 μ.μ. στην πλατεία Αργοστολίου και στις 19.00 μ.μ. στην πλατεία Ληξουρίου για να διαδηλώσουμε ενάντια στην πολιτική που ευθύνεται για τον θάνατο και τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την εκμετάλλευση, την αδικία, τη φτώχεια.

Το νέο φριχτό έγκλημα με θύματα εκατοντάδες νεκρούς και αγνοούμενους στα νερά του Αιγαίου (ανάμεσά τους πολλά γυναικόπαιδα), αποδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο ότι, στον Έβρο, στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο συνολικά, έχει καταρρεύσει η εγκληματική πολιτική της ΕΕ (Κανονισμός του Δουβλίνου, νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο κ.α.), την οποία στηρίζουν διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις. Μια πολιτική που εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες και τους πετάει βορά στα νύχια των δουλεμπόρων που είτε τους πνίγουν, είτε τους μετατρέπουν σε πιόνια στην σκακιέρα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των γεωπολιτικών τους σχεδίων.

Αυτή η αντιμεταναστευτική πολιτική, αποτελεί συνέχεια της πολιτικής που ξεζουμίζει τον πλούτο και τους λαούς διαφόρων χωρών προκαλώντας πολέμους, ξεριζώνοντας τους από την πατρίδα τους για να τους καταστέλλουν τελικά στα σύνορα, χερσαία και θαλάσσια. Είναι η ίδια πολιτική που χτυπάει και τα δικαιώματα των Ελλήνων μεταναστών εργαζομένων σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Έως εδώ!!

Απαιτούμε:

  • Να μπει τέλος στα προδιαγεγραμμένα εγκλήματα, που μετατρέπουν τα νερά του Αιγαίου σε νεκροταφείο ξεριζωμένων.
  • Ουσιαστική προστασία των ξεριζωμένων μεταναστών και κατάργηση όλου του άδικου πλαισίου καταστολής σε βάρος τους.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 16/6/2023  

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς –Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ                     

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ page 0001


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250