Με μουσική και χορό γιορτάστηκε η Ημέρα των Ρομά στο Ληξούρι

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Μαΐου 2023 14:10

Με μουσική και χορό γιορτάστηκε η Ημέρα των Ρομά στο Ληξούρι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΟΡΟΥ

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ληξουρίου και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γάλεμπ Ντιουάνι και σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Γαλανό Γεράσιμο, στις 28/04/2023 στον προαύλιο χώρο των προκάτ (πλησίον ΕΠΑΛ Ληξουρίου), οργάνωσαν εκδήλωση με θέμα τη μουσική και τον χορό των Ρομά. Κάθε χρόνο στις 8 Απριλίου εορτάζεται παγκοσμίως η μέρα του έθνους των Ρομά και στις 29 Απριλίου είναι η παγκόσμια ημέρα χορού.

Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα, αναφέρθηκαν από την κοινωνική λειτουργό, κ. Παναγιωτοπούλου Βαλεντίνα, οι υπηρεσίες που παρέχει το νεοσύστατο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ληξουρίου. Στη συνέχεια, έγινε μια ιστορική αναδρομή γύρω από την κουλτούρα, το τραγούδι, το χορό, τα ήθη και τα έθιμα των Ρομά από την κ. Σταυροπούλου Μαρία. Κατά το τέλος των ομιλιών, ο διαμεσολαβητής των Ρομά, κ. Παναγιωτόπουλος Μιχαήλ, ανέφερε τις αρμοδιότητές του στο Κέντρο Κοινότητας και στον πληθυσμό των Ρομά και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης αυτής της ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας. Ο διαμεσολαβητής έδωσε στη γλώσσα Ρομανί το έναυσμα για να ξεκινήσει ο χορός.

Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ληξουρίου θέλουν να ευχαριστήσουν όσους παραβρέθηκαν το Δήμαρχο Ληξουρίου, κ. Κατσιβέλη Γεώργιο, τους Αντιδημάρχους Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού, τους υποψήφιους Βουλευτές Κεφαλληνίας και Ιθάκης, τους εκπρόσωπους φορέων, κοινωνικών υπηρεσιών και σχολείων Αργοστολίου και Ληξουρίου και το πλήθος πολιτών.

Μέσα απ’ αυτήν την εκδήλωση, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας προώθησαν το μήνυμα σε όλους να επιτευχθεί η άρση των στερεοτύπων και να γίνουν κι άλλα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, διότι η πορεία του ελληνικού και του τσιγγάνικου λαού είναι κοινή.

342345956 966131321321644 4933527551972326146 n


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250