Ιόνιο Κέντρο-Μεταξάτα: Ανοικτή πρόσκληση στα εγκαίνια της έκθεσης ''METASTRUCTURE" για τη Φύση και τον Πολιτισμό

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 04 Μαΐου 2023 13:51

Ιόνιο Κέντρο-Μεταξάτα: Ανοικτή πρόσκληση στα εγκαίνια της έκθεσης ''METASTRUCTURE" για τη Φύση και τον Πολιτισμό

‘’MetaStructure’’ Σπουδές  για τη Φύση και τον Πολιτισμό

των Catherine Beaudette και Kiki Klimt

Εγκαίνια Παρασκευή, 5 Μαΐου 2023, 20.00 μ.μ

Ιόνιο Κέντρο Τεχνών & Πολιτισμού , Μεταξάτα

Η δομή είναι πανταχού παρούσα. Από τα φυτά, τα λουλούδια και τα υποβρύχια δάση των ωκεανών μας, μέχρι τις κατασκευές μας στα  ανθρωπογενή περιβάλλοντα, ένα υποκείμενο θεμέλιο αγκυροβολεί κάθε δίκτυο. Σε αυτήν την έκθεση οι Catherine Beaudette και Kiki Klimt  αφομοιώνουν την αρχαία γνώση και σοφία στη σύγχρονη καλλιτεχνική πρακτική τους.

Αναμειγνύοντας φύκια, άμμο και πηλό σε χειροποίητα τούβλα, η Beaudette συναρμολογεί τους φυσικούς λίθους σε ένα σκελετικό πλαίσιο, που θυμίζει τις κατασκευές που εμφαίνονται σε όλη την Κεφαλονιά.

Τα βοτανικά δείγματα της Klimt, που συγκεντρώθηκαν στο νησί, αποτελούν τη βάση για εξερευνήσεις  των θεραπευτικών τους ιδιοτήτων. Μέσα από το ‘’Quadrivium’’ των τεσσάρων κλασικών ελληνικών σπουδών η Klimt αποκωδικοποιεί τα φυτά της, αναζητώντας την  κατανόηση της  αρχαίας γνώσης .

Oι δύο καλλιτέχνιδες επαναπροσδιορίζουν και φέρουν σε αναγνώριση τα, υποτιμημένα ( από τον σύγχρονο πολιτισμό) και συχνά αγνοημένα, στοιχεία της φύσης.

Η Catherine Beaudette είναι Καναδή καλλιτέχνις και καθηγήτρια, με έδρα το Μόντρεαλ του Κεμπέκ. www.catherinebeaudette.com

Η Kiki Klimt είναι καλλιτέχνις και καθηγήτρια από τη Σλοβενία . www.klimt.si

metastructure

 




00 inkefalonia general ad 300X250