H ΑΔΕΔΥ για την Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στο Αργοστόλι

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023 17:16

H ΑΔΕΔΥ για την Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στο Αργοστόλι

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

ΟΛΟΙ στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση

στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολιού

Δευτέρα 1η Μάη, στις 10.00 πμ

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ τιμά την 1η του Μάη, και την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886. Η 1η του Μάη είναι ένα σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου, για καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Είναι μέρα μνήμης και τιμής για εκείνους που θυσιάστηκαν, δίνοντας ηρωικούς αγώνες για την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά τις δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού.

Η 1η ΜΑΗ ως μέρα αγωνιστικής συνέχειας , μας καλεί να κοιτάξουμε κατάματα την πηγή των δεινών που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού και φυσικά όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, που δεν είναι άλλη από την συσσώρευση του πλούτου σε λίγους που τον ιδιοποιούνται , αφήνοντας τους παραγωγούς του στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων συμπληρώνοντας η μία την άλλη εξυφαίνουν αντεργατικά νομοσχέδια που καταργούν το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις και το δικαίωμά στην απεργία, κλείνουν το δρόμο σε οποιεσδήποτε αυξήσεις ( Νόμος «Βρούτση - Αχτσιόγλου»), ιδιωτικοποιούν την επικουρική ασφάλιση και τον ΕΦΚΑ, μειώνουν δραστικά τις δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία ανοίγοντας τον δρόμο στην ιδιωτικοποίηση και την επιχειρηματική δράση κ.α.

Απέναντι σε αυτήν την ολομέτωπη επίθεση πρέπει ως εργαζόμενοι, να απορρίψουμε κάθε λογική ρεαλισμού με σκυμμένο το κεφάλι, να μην εγκλωβιζόμαστε σε κυβερνητικές εναλλαγές του «μικρότερου κακού» και στους διάφορους μονόδρομους. Οι πρόσφατες εργατικές κινητοποιήσεις σε μια σειρά χώρες, στέλνουν ελπιδοφόρα μηνύματα αγωνιστικής ανάτασης, απέναντι στην προοπτική να ζήσουν οι εργαζόμενοι με τα ψίχουλα που θα περισσεύουν από το Ταμείο Ανάκαμψης που το χαρίζουν οι κυβερνήσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και από τα νέα αντεργατικά μέτρα και το υπερμνημόνιο που φέρνει.

Πίσω από τις «εκπτώσεις» στα μέτρα ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, στις μεταφορές, στην υγεία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, βρίσκεται ο νόμος του κέρδους. Ο ίδιος νόμος είναι αυτός που αιματοκυλά τον πλανήτη, δημιουργώντας εκατόμβες νεκρών και προσφυγιά μέσα από τις πολεμικές συρράξεις και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην Ουκρανία και αλλού.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Αυξήσεις στους μισθούς μας με την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού
• Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Ξεπάγωμα του Μ.Κ. της διετίας 2016 – 17
• Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ- Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού
• Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Αυξήσεις στις δαπάνες υγείας- παιδείας πρόνοιας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία.
• Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.
• Ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων

Με αγώνες τιμάμε την 1 Μάη και τους νεκρούς μας διεκδικούμε όσα μας ανήκουν

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ         28/4/2023                                   Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250