«Μείναμε στις υποσχέσεις. Ο δρόμος δεν φτιάχτηκε και την καθαριότητα της πληρώνουμε από την τσέπη μας» - Ο Πρόεδρος της Άσσου στον COSMOS 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2022 12:37

«Μείναμε στις υποσχέσεις. Ο δρόμος δεν φτιάχτηκε και την καθαριότητα της πληρώνουμε από την τσέπη μας» - Ο Πρόεδρος της Άσσου στον COSMOS 96,5

Ο πρόεδρος της Άσσου Χρήστος Κοκκόλης, φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο χωριό αυτή την περίοδο και ενημέρωσε για το αν έγιναν τα έργα τα οποία τους είχαν υποσχεθεί οι υπεύθυνοι ότι θα γίνουν πολύ σύντομα.

Για τον δρόμο που οδηγεί στην Άσσο: «Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι. Δεν έχει γίνει τίποτα στον δρόμο, μας τάραξαν και στα ψέματα ότι το θέμα δρομολογήθηκε, το ανέλαβαν οι εργολάβοι…Πιστέψαμε ότι θα γίνει λόγω της επικινδυνότητας. Όλο το καλοκαίρι λειτουργούσε μια λωρίδα του δρόμου και όλοι – οδηγοί λεωφορείων, τουριστικοί πράκτορες – έκαναν παράπονα.

Το πρόβλημα το μεγάλο θα είναι τώρα με τις βροχές. Με την κλήση που έχει και με το νερό που θα πέφτει θα διαβρωθεί ακόμα περισσότερο. Και είναι ο μοναδικός δρόμος για το χωριό, δεν έχουμε άλλον. Είχα κάνει το προηγούμενο διάστημα μια κρούση στους ιδιοκτήτες του οικοπέδου από πάνω για να δώσουν ένα κομμάτι, να μεγαλώσει ο δρόμος από την πάνω πλευρά. Δεν υπάρχει αυτή η περίπτωση.

Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι είχε κοπεί ένα κονδύλι περίπου 600 χιλ. ευρώ, για αποκατάσταση του οδικού δικτύου του νησιού μετά τον ΙΑΝΟ. Τα 300 δόθηκαν σε εργολάβο και πράγματι έγιναν κάποια έργα. Οι άλλες 300 χιλ. έχουν περισσέψει και θα μπορούσαν να γίνουν έργα σε επικίνδυνα σημεία. Τώρα βέβαια έχουμε και το θέμα της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας με τους υπαλλήλους. Μετά τις κακοκαιρίες η Άσσος και η Αγία Ευφημία ήταν από τις πιο πληγείσες περιοχές και ήρθαν πολλά χρήματα στην Κεφαλονιά, αλλά διατέθηκαν με το ζόρι. Έπρεπε να κάνουν έργα, υπάρχουν τόσες ανάγκες.

Ο δρόμος είναι ένα φλέγον θέμα, γιατί φέτος ξέραμε ότι θα υπάρχει τουρισμός – και συνεχίζει να υπάρχει – και έπρεπε να έχει γίνει. Από το σημείο εκείνο του δρόμου, περνούσαν κάθε μέρα 10 με 15 λεωφορεία».

Πρόβλημα με την καθαριότητα: «Είχαμε ένα θέμα με την καθαριότητα λόγω της αφερεγγυότητας του Δήμου. Γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Σάμης είναι ανοργάνωτος, χωρίς τεχνική υπηρεσία, δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδά του, όμως εισπράττει δημοτικά τέλη και ήταν υποχρεωμένος να παρέχει καθαριότητα σε κάποια μέρη που τα επισκέπτεται πολύς κόσμος. Μας είχε εγγυηθεί ότι Ιούλιο και Αύγουστο θα στέλνει καθαριστές. Όμως επειδή δεν μπορούσαν – λόγω προσωπικού – να ανταπεξέλθουν, δεν τήρησαν την συμφωνία τους. Δηλαδή, ερχόταν ένας καθαριστής μια φορά την εβδομάδα. Αν δεν είχαμε δικό μας άτομο εδώ, που το πληρώνουμε εμείς οι ίδιοι…

Συγκάλεσα μια συνέλευση κατοίκων και συμφωνήσαμε οι 40  επιχειρήσεις να δίνουν 30 ευρώ το μήνα, για να μπορέσει να συγκεντρωθεί το ποσό για έναν άνθρωπο που δουλεύει- καθαρίζει  10 ώρες εδώ στην Άσσο. Συμφωνήσαμε και τον πρώτο μήνα δεν είχαμε πρόβλημα, μαζέψαμε τα χρήματα. Είχαμε συμμετοχή από τις επιχειρήσεις 60%. Τον δεύτερο μήνα όμως είχαμε 40%. Τον τρίτο μήνα πέσαμε στο 15%. Δεν μπορείς βέβαια να αναγκάσεις και κανέναν να δίνει τα λεφτά, αλλά αυτός ο άνθρωπος κρατάει το χωριό καθαρό».

«Έχω και ένα ακόμα παράπονο προς όλους τους αρμόδιους. Κατάφεραν μετά από τόσα χρόνια να επισκεφθεί ο Πρωθυπουργός το νησί μας  και τον κράτησαν μακριά από την Άσσο και την Αγία Ευφημία. Αντί να έρθει σε αυτά τα μέρη που υπάρχει ανάγκη. Δε νομίζω ότι ήταν κακός προγραμματισμός, αλλά φόβος μην επαναστατήσει ο κόσμος για τις αποζημιώσεις. Ο κος Τριαντόπουλος μας είχε επισκεφθεί, μας είχε πει άμεσα θα γίνουν έργα… Έχουμε παράπονα».




00 inkefalonia general ad 300X250