Απόπειρα εξαπάτησης κατοίκων της Κεφαλονιάς - Τι καταγγέλει η Αθηνά Κλάδη στον COSMOS 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022 20:58

Απόπειρα εξαπάτησης κατοίκων της Κεφαλονιάς - Τι καταγγέλει η Αθηνά Κλάδη στον COSMOS 96,5

  Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοϊζο & Σπυριδούλα Αναλυτή δημοσιοποίησε μια πολύ σοβαρή απόπειρα τηλεφωνικής απάτης  η κα Αθηνά Κλάδη, από το κατάστημα "ΞΙΦΙΤΑΣ", εφιστώντας την προσοχή των συμπολιτών μας για τυχόν επανάληψη του πολύ σοβαρού αυτού συμβάντος.

« Με κάλεσε ένας κύριος νεαρής ηλικίας ,θα λεγα  από την φωνή του γύρω στα 30 και μου ζήτησε να αγοράσει από το κατάστημα μου κάποια προϊόντα. Του έδωσα το σύνολο του ποσού και μου είπε ότι θα στείλει κάποιον άλλο να παραλάβει τα πράγματα και θέλει να πληρώσει μέσω του τραπεζικού λογαριασμού . 

Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα γιατί το κάνουμε συχνά στις συναλλαγές με τους πελάτες μας. Μου ζήτησε τον αριθμό του λογαριασμού και του τον έδωσα. Η αλήθεια είναι ότι  επικαλέστηκε το όνομα ενός πολύ γνωστού επιχειρηματία του νησιού, το θέμα όμως ήτανε ότι από την αρχή που είχαμε τη συναλλαγή, το πρόφερε διαφορετικά από ότι προφέρεται στην Κεφαλονιά και μου κίνησε την περιέργεια που δεν το είπε με τον σωστό τρόπο. 

Αλλά επειδή δεν ζήτησε και πολλές τεχνικές λεπτομέρειες, δεν στάθηκα εκεί. Όταν λοιπόν του έδωσα τον IBAN, μου ζήτησε να του δώσω το τηλέφωνο που είναι συνδεδεμένο πάνω στον λογαριασμό και του είπα ότι αυτό δεν μπορώ να του το δώσω , γιατί δεν τον αφορά. 

Άρχισε να με βρίζει, να με αποκαλεί μικρή και ανόητη  και να του δώσω να μιλήσει με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης γιατί εγώ είμαι άσχετη. Προφανώς προσπάθησε μέσω του λεκτικού πολέμου να του δώσω το νούμερο. Εγώ φυσικά και δεν του το έδωσα, του είπα ότι θα επικοινωνήσω με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, άρχισε να με βρίζει ακόμα πιο χυδαία και το έκλεισε. Ο άνθρωπος αυτός πριν αρχίσει να με βρίζει μου ζήτησε το κινητό τηλέφωνο  μου, για να μπορέσω να του διαβάσω εγώ τον κωδικό της επιβεβαίωσης της συναλλαγής . Με τον τρόπο αυτό, αυτός θα μπορούσε να σηκώσει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό και θα ήθελα να προειδοποιήσω και άλλους συμπολίτες. Κάλεσα τον επιχειρηματία, το όνομα του οποίου επικαλέστηκε σήμερα και μου είπε πως χθες έτυχε να πάρει κάποια χρήματα από έναν άλλο επαγγελματία του νησιού. Ο επαγγελματίας που επικαλέστηκε είναι φαρμακοποιός . Πήρα και την αστυνομία και έκανα καταγγελία και μου είπανε ότι υπάρχουν κι άλλα περιστατικά , όχι με το όνομα αυτού του φαρμακοποιού, αλλά με ονόματα άλλων φαρμακοποιών. Το θέμα είναι ότι επειδή επικαλούνται άτομα τα οποία  κατά κύριο λόγο συναλλάσσονται με πολύ κόσμο και ίσως ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, καλό είναι ο κόσμος να παίρνει τα μέτρα του και να μη δίνει αυτά τα στοιχεία μέσω τηλεφώνου. Εγώ ήξερα μέχρι που να σταματήσω να δίνω τα στοιχεία τα οποία χρειαζόντουσαν για τη συναλλαγή, κάποιος άλλος μπορεί καλή τη πίστη να δώσει όλα τα στοιχεία και να μην του μείνει ούτε ένα ευρώ στο λογαριασμό του. Είναι πάρα πολύ έξυπνος, γιατί καταρχήν άνοιξε μια ολόκληρη συνομιλία σχετικά με το τι ήθελε, δηλαδή συγκεκριμένα πράγματα, ζήτησε καλύτερη τιμή, μπορούσε κάποιος να την πατήσει αν  δεν ήτανε λίγο υποψιασμένος. 

Το τηλέφωνο που με κάλεσε είναι 6940984720.

Με τον επιχειρηματία που μίλησα μου είπε ότι τον άλλον επιχειρηματία που την πάτησε τον πήραν από άλλο νούμερο. Προφανώς αυτοί έχουν δεκάδες νούμερα.  

Από την Αστυνομία μου είπαν ότι υπάρχουν περιστατικά από τον ίδιο κλάδο , πήραν τηλέφωνο με άλλο όνομα και ζητήσανε τα ίδια πράγματα και υπάρχει έξαρση αυτή την περίοδο . Θεωρώ ότι επειδή ήταν πολύ πειστικός ο τόνος του και επειδή τώρα είμαστε σε μια περίοδο προετοιμασιών και όλοι θέλουμε να εξυπηρετήσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται, λάθη γίνονται. Καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί.»

Ακολουθεί το ηχητικό της καταγγελίας. 




00 inkefalonia general ad 300X250