Τιμοθεάτος στον COSMOS 96,5: «Υψηλές πληρότητες για το Πάσχα, ενδιαφέρον και από την εγχώρια αγορά»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024 17:12

Τιμοθεάτος στον COSMOS 96,5: «Υψηλές πληρότητες για το Πάσχα, ενδιαφέρον και από την εγχώρια αγορά»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς -Ιθάκης, Ταμίας, μέλος του ΔΣ του ΞΕΕ και μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου, Γεράσιμος Τιμοθεάτος ο οποίος μίλησε για τις κρατήσεις και την πληρότητα που υπάρχει στα ξενοδοχεία τις μέρες του Πάσχα.

Κρατήσεις για τις μέρες του Πάσχα

«Ξεκίνησαν την Τετάρτη και οι tour operators και οι κρατήσεις – από όσα μου είπαν και οι συνάδελφοι – είναι ικανοποιητικές, θα έλεγα αρκετά υψηλές για την περίοδο. Επίσης το τριήμερο από Μεγάλη Παρασκευή και μετά υπάρχουν πολύ καλές πληρότητες και υπάρχει και μεγάλο ενδιαφέρον από την ελληνική αγορά και νομίζω ότι το νησί μας θα έχει πολύ κόσμο αυτές τις μέρες. Τα ξενοδοχεία που είναι γύρω από την περιοχή του Αργοστολίου σίγουρα θα έχουν πολύ καλές πληρότητες αλλά και τα υπόλοιπα που ανοίγουν στην περιφέρεια θα έχουν ικανοποιητική κίνηση. Ακόμα και τώρα δεχόμαστε κλήσεις από τουρίστες που ενδιαφέρονται για το τριήμερο».

Συνεδρίαση Τουριστικής Επιτροπής

«Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής και συζητήσαμε για το Συνέδριο που θα γίνει σχετικά με τον Αλιευτικό Τουρισμό. Η Πρόεδρος είναι πολύ δραστήρια και είναι επιτυχία της που θα διοργανωθεί το Συνέδριο στην Κεφαλονιά. Άλλο θέμα που τέθηκε ήταν ένα Φεστιβάλ που θέλει η γαστρονομική κοινότητα να κάνει, ώστε να προωθηθούν τα προϊόντα μας, συνταγές… Υπάρχει υποστήριξη από την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου. Στόχος είναι να προβληθούμε στην Ελλάδα, γιατί θα έρθουν και δημοσιογράφοι που ασχολούνται με την γαστρονομία και θα υπάρχουν και γνωστοί μάγειρες ώστε να χρησιμοποιήσουμε τις διασυνδέσεις και τις γνωριμίες τους ώστε να προβληθεί το γεγονός».

Ελλείψεις προσωπικού

«Αναφορικά με το προσωπικό, υπάρχουν ελλείψεις αλλά σιγά σιγά καλύπτεται το κενό είτε μέσω της εγχώριας αγοράς είτε με βοηθητικούς υπαλλήλους από τρίτες χώρες. Ήμασταν περισσότερο προετοιμασμένοι από την πρώτη χρονιά που παρατηρήθηκε το πρόβλημα και ξεκινήσαμε νωρίτερα για την εύρεση του προσωπικού και οι μισθοί έχουν αυξηθεί».




00 inkefalonia general ad 300X250