Χρ. Τριαντόπουλος, Μ. Σταυριανουδάκης απο την Κεφαλονιά: "Η παρουσία μας εδώ δεν είναι μόνο για να ακούσουμε, είναι και για να δράσουμε» (video)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022 19:36

Χρ. Τριαντόπουλος, Μ. Σταυριανουδάκης απο την Κεφαλονιά: "Η παρουσία μας εδώ δεν είναι μόνο για να ακούσουμε, είναι και για να δράσουμε» (video)

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το απομεσήμερο της Πέμπτης, στην αίθουσα της περιφερειακής ενότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Το παρών έδωσαν ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Καππάτος, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος τραυλός.
Αρχικά, ο κ. Τραυλός αναφέρθηκε στον προγραμματισμό των έργων αποκατάστασης από τα φυσικά φαινόμενα και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την κυβέρνηση για την βοήθεια που παρέχει σε Περιφέρεια και Δήμους.

Ο κ. Τριαντόπουλος στο ξεκίνημα τις τοποθέτησής, του τόνισε ότι «θα λειτουργούμε με βάση την παρακολούθηση του κάθε έργου σε εβδομαδιαία βάση. Θα γίνεται σύσκεψη του συντονιστικού σε τακτική βάση και όπου χρειάζονται παρεμβάσεις, θα τις πραγματοποιούμε. Η προσοχή μας θα αφορά σε όλα τα έργα από φυσικές καταστροφές από τους σεισμούς του 2014 μέχρι και την κακοκαιρία Μπάλλος το 2021. Στόχος μας η αξιοποίηση πόρων και η διοχέτευση νέων πόρων, ώστε να πραγματοποιηθούν τα έργα. Ήδη έχουν δοθεί 35 εκατομμύρια ευρώ σε περιφέρειες και δήμους, για έργα που έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται ή δρομολογούνται και σχεδιάζονται και αυτά είναι όλα έργα αναπτυξιακά. Παράλληλα γίνεται προεργασία και αναμένεται να ξεκινήσει η προμελέτη για τον οδικό άξονα Αργοστόλι-Πόρος».

DSC 0002

Αναφορικά με την επίσκεψη στην Κεφαλονιά, ο κ. Σταυριανουδάκης τόνισε: «Ακούσαμε τους δημάρχους για τις ανάγκες που έχουν. Το Υπουργείο Εσωτερικών και η παρούσα κυβέρνηση, έχεις σταθεί κοντά στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η κυβέρνηση στο νησί της Κεφαλονιάς, πέραν των αποζημιώσεων, έχει χρηματοδοτήσει τους δήμους με 25 εκατομμύρια ευρώ. Συζητάμε και τις επιλογές στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, καθώς και οι τέσσερις Δήμου, έχουν υποβάλει τις προτάσεις τους. Η παρουσία μας εδώ δεν είναι μόνο για να ακούσουμε, είναι και για να δράσουμε».

Ο δρόμος Αργοστόλι - Πόρος 

Ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, τόνισε μεταξύ άλλων πώς «χθες οδηγήσαμε όλο το δρόμο από το Αργοστόλι έως τον Πόρο για να δουν τα προβλήματα που έχει αυτός. Αυτό τον δρόμο τον είχα επισημάνει στον Πρωθυπουργό τον Απρίλιο του 2021, σε μια επίσκεψή μου στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ και ο πρωθυπουργός είχε ενδιαφερθεί και θεωρεί πως είναι επιβεβλημένη η επιδιόρθωσή του, καθώς έχει περάσει πολλά καλοκαίρια στην Κεφαλονιά και αγαπάει το νησί μας».

Στις γηπεδικές εγκαταστάσεις 2,7 εκ. ευρώ 

Ο κ. Τριαντόπουλος αναφορικά με τα έργα τόνισε πως «δεν θα είναι μία απλή αποκατάσταση θα ναι έργα μόνιμα για το νησί σας.Τα προβλήματα των προηγούμενων ετών, θα τα βάλουμε σε μία σειρά. Τα σχολεία μετά από 8 χρόνια από το σεισμό του 2014, βρίσκονται ακόμα σε κοντέινερ τη στιγμή που έχουμε κάνει πράγματα στο Αρκαλοχώρι και στο Δαμάσι. Όμως τα βάζουμε και πάλι σε μία σειρά. Στο τέλος της συνέντευξης ο κ. Τραυλός πήρε το λόγο και αναφέρθηκε στο ποσό των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” για έργα που θα αφορούν γηπεδικές εγκαταστάσεις. Προανήγγειλε, την αλλαγή του στίβου στο στάδιο Ανδρέας Βεργωτής, την διαμόρφωση χώρου γηπέδου ποδοσφαίρου 8X8 στα Oμαλά, την εγκατάσταση χλοοτάπητα στο γήπεδο στο Βαθύ Ιθάκης, την εγκατάσταση και την αλλαγή χλοοτάπητα στο γήπεδο Φαρακλάτων, καθώς και  την  αντικατάσταση του παρκέ στο κλειστό γυμναστήριο Ληξουρίου.

Πριν την συνέντευξη Τύπου είχε προηγηθεί στην ίδια αίθουσα, σύσκεψη των κ Τριαντρόπουλου, Σταυριανουδάκη, Καππάτου και Τραυλού, μαζί με τους τρείς Δημάρχους της Κεφαλονιάς (Θεόφιλο Μιχαλάτο Αργοστολίου, Γιώργο Κατσιβέλη Ληξουρίου και Μάκη Μονιά Σάμης) και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Κουρή.

Γιώργος Χαλαβαζής

Παρακάτω αναλυτικά όσα είπαν στη συνέντευξη Τύπου:

{https://www.facebook.com/www.inkefalonia.gr/videos/463688171889664}

1DSC 0004DSC 0005DSC 0010DSC 0011DSC 0020DSC 0021DSC 0025




00 inkefalonia general ad 300X250