ΕΛΜΕΚΙ: 48χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο Ζει, στους Αγώνες του Σήμερα, Για Δουλειά-Ζωή, με Δικαιώματα - Συγκέντρωση στην Πλατεία Αργοστολίου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 17:45

ΕΛΜΕΚΙ: 48χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο Ζει, στους Αγώνες του Σήμερα, Για Δουλειά-Ζωή, με Δικαιώματα - Συγκέντρωση στην Πλατεία Αργοστολίου

Αγαπητοί συνάδελφοι – Αγαπητοί μαθητές,

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτέλεσε την κορύφωση της αντιδικτατορικής πάλης του λαού και της νεολαίας, ενάντια στην Χούντα και τους συνεργάτες της.

Η Χούντα των συνταγματαρχών που επιβλήθηκε από τα ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα (ΝΑΤΟ-ΗΠΑ), αλλά και την ντόπια κυρίαρχη τάξη, το εφοπλιστικό και βιομηχανικό κεφάλαιο, επιχειρούσε με απαγορεύσεις, εξορίες, φυλακίσεις, βασανιστήρια και δολοφονίες αγωνιστών και νεολαίων, να εμποδίσει κάθε προσπάθεια οργάνωσης και αντίστασης του λαού. Την ίδια στιγμή ο αμερικανικός 6ος στόλος λειτουργούσε στη χώρα μας ως προκεχωρημένο φυλάκιο των ιμπεριαλιστών.

Απέναντι σε αυτήν την ζοφερή κατάσταση ο λαός και η νεολαία αντέταξαν το δικό τους δίκιο και με αυτοθυσία και αίμα ανέτρεψαν την στρατιωτικοφασιστική δικτατορία.

Κάθε ιστορική επέτειος δεν πρέπει να εξαντλείται στην υποχρέωση απλά να θυμόμαστε και να μαθαίνουμε τι έγινε. Κυρίως πρέπει να αποτελεί ευκαιρία για να διευρύνουμε τη γνώση και την πείρα μας, ιδιαίτερα σήμερα που διαμορφώνονται για το λαό μας νέες αρνητικές συνθήκες.

Σήμερα, που το σύνολο των εργαζομένων και της νεολαίας βρίσκονται αντιμέτωποι με αντεργατικούς νόμους όπως ο νόμος-έκτρωμα Χατζηδάκη, που θέλουν να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία και στην συνδικαλιστική οργάνωση, να βάλουν στο γύψο τους εργατικούς αγώνες για να διασφαλίσουν τα κέρδη των ομίλων. Την ίδια ώρα όμως, η πανδημία μετρά 17.000 νεκρούς, τα νοσοκομεία στενάζουν από την έλλειψη γιατρών και νοσηλευτών, τα Πανεπιστήμια και τα σχολεία λειτουργούν με πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του ιού, χωρίς όλους τους απαραίτητους δασκάλους και καθηγητές, σε τσακισμένες υποδομές που καθημερινά καταρρέουν, με έντονη την προσπάθεια να επιβληθεί με κάθε τρόπο η αστυνομοκρατία. Η πρόσφατη συμφωνία επίσης για τις αμερικανονατοικές βάσεις που υπέγραψε η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει να εφαρμόζει η σημερινή της ΝΔ, μετατρέπει την χώρα μας σε μια τεράστια στρατιωτική βάση των ΗΠΑ και την στοχοποιεί.

Απέναντι σε αυτήν την νέα κατάσταση οφείλουμε να αντλούμε πείρα από τον αγώνα του Πολυτεχνείου το 1973, αλλά και από τους πιο σύγχρονους αγώνες που οι εργαζόμενοι καταγράφουν νέες νίκες. Αυτήν την περίοδο ο αγώνας εκπαιδευτικών ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση που κατηγοριοποιεί τα σχολεία, αλλά και οι αγώνες των μαθητών ενάντια στην Eλάχιστη Bάση Eισαγωγής στα πανεπιστήμια και στην λαιμητόμο της Τράπεζας Θεμάτων, αποτελούν την ελπίδα στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ, καλεί να τιμήσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου με την μαζική συμμετοχή μας στους νέους αγώνες- σταθμούς που έρχονται, για να δικαιωθούν τα αιτήματα της εξέγερσης αλλά και τα σύγχρονα μορφωτικά και εργασιακά μας δικαιώματα.

ΟΛΟΙ στην συγκέντρωση – πορεία του Πολυτεχνείου που οργανώνει το ΕΚΚΙ

την Τετάρτη 17 Νοέμβρη στις 6μμ στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου

για να διαδηλώσουμε ξανά, «Έξω οι ΗΠΑ- Έξω το ΝΑΤΟ» «Ψωμί - Παιδεία – Ελευθερία»

Αργοστόλι 15/11/2021                                          

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250