Τη μακέτα της πλατφόρμας εκτόξευσης πυραύλων παρουσίασε σήμερα σε δημοσιογράφους ο Α. Παρίσης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 10:09

Τη μακέτα της πλατφόρμας εκτόξευσης πυραύλων παρουσίασε σήμερα σε δημοσιογράφους ο Α. Παρίσης

Τη μακέτα της πλατφόρμας εκτόξευσης για διαστημικά λεωφορεία 3 ημέρες μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ) και της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυπηγικής και Διαστήματος (NASA) ανακοίνωσε σήμερα ο Αλέξανδρος Παρίσης.

Σε κοινή του δήλωση με τον υπουργό ψηφιακής πολιτικής κ. Νίκο Παππά, ο κ. Παρίσης δήλωσε οτι «το Αργοστόλι μπαίνει στην κατηγορία των ελάχιστων Δήμων που θα πατήσουν στον Άρη με δικό τους όχημα, στο οποίο μάλιστα θα σχεδιάσουν Κεφαλονίτες επιστήμονες σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο αλλά και το ΙΕΚ Κεφαλληνίας».

Η Δήλωση Συνεργασίας, που υπέγραψαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΔΟ, Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Μαντζούρης ΠΝ, και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κος Αλέξανδρος Μοσχονάς προβλέπει τη συνεργασία των δύο Οργανισμών στο πλαίσιο του προγράμματος «Kefalonia on Mars» καθώς και τη συνεργασία γενικής μορφής σε όλους τους τομείς του Διαστήματος.

Τα οφέλη που προκύπτουν για την Κεφαλονιά είναι πολλαπλά. Μεταξύ άλλων:

  • Το Μέγαρο εισέρχεται στον παγκόσμιο διαστημικό χάρτη ως ισότιμος εταίρος
  • Ο Λυκούδης θα δηλώσει παρουσία στο διεθνή σεληνιακό σταθμό «kefalonia moon» που θα βρίσκεται σε τροχιά γύρω απο τη σελήνη αποκομίζοντας στρατηγικά οφέλη μια και φήμες τον θέλουν να δρομολογήσει διαστημόπλοιο στη γραμμή Πόρο – Κρατήρας Ν23102 με δύο δρομολόγια ημερησίως.
  • Ενισχύεται η προσπάθεια προσέλκυσης νέων επιστημόνων στο νησί στους οποίους θα ανατεθούν και μαθήματα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Τη συνεργασία χαιρέτισε και ο Βαγγέλης Κεκάτος που μίλησε για μια νέα εποχή για τον διαστημικό τουρισμό στο νησί. «Μετά το μπαστούνι για τα κρουαζιερόπλοια, τώρα η διαστημική πλατφόρμα θα δώσει νέα πνοή στο διαγαλαξιακό τουρισμό«.

Ο διαγωνισμός (που όπως φαίνεται θα είναι απευθείας ανάθεση) θα προκηρυχθεί ευθύς αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές. Προβληματισμένος δήλωσε ο CEO της Space X, Elon Musk που αποκλείστηκε από το διαγωνισμό.

«Ψηφίστε με γνώμονα το Σύμπαν» προτρέπουν τους ψηφοφόρους οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του Παρίση. Για «εγκατάλειψη» της Παλικής και για αφορισμό του Ληξουριού από τα διαστημικά δρώμενα μίλησε (έξαλλος) ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Ρουχωτάς.

kefaloniastoumpa.wordpress.com




00 inkefalonia general ad 300X250