Πως να φτιάξετε μόνοι σας γάλα αμυγδάλου σύμφωνα με τον Άκη Πετρετζίκη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019 12:44

Πως να φτιάξετε μόνοι σας γάλα αμυγδάλου σύμφωνα με τον Άκη Πετρετζίκη

Συνταγή

Συστατικά

  • 200 γρ. ωμά αμύγδαλα με φλούδα
  • 750 γρ. νερό (κατά προτίμηση εμφιαλωμένο)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας προαιρετικά 
  • 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Γάλα αμυγδάλου!

Καταπληκτικό και ότι πρέπει για μία ισορροπημένη διατροφή, ιδίως για ανθρώπους που έχουν προβλήματα με τη λακτόζη..Είναι απαραίτητο να μουλιάσουμε από πριν τα αμύγδαλα όμως! Και αυτό γιατί οι σπόροι των φυτών περιέχουν κάποιες ουσίες που είναι κακές για την διατροφή μας. Το μούλιασμα λοιπόν απομακρύνει τις ουσίες αυτές από τους σπόρους. Σε αυτό βοηθάει αν το νερό στο οποίο μουλιάζουν οι σπόροι είναι ζεστό, όξινο και λίγο αλμυρό. Οπότε στο νερό που μουλιάζουμε τα αμύγδαλα προσθέτουμε αλάτι και χυμό λεμονιού.

  • Σε ένα βαζάκι (500 ml) βάζουμε τα αμύγδαλα, 250 ml νερό, το αλάτι και το λεμόνι.
  • Κλείνουμε πολύ καλά, ανακινούμε 2-3 φορές για να ανακατευτούν τα υλικά και βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
  • Μετά από 12 ώρες, αφαιρούμε από το ψυγείο και αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο από το βαζάκι σε ένα μπολ που έχουμε τοποθετήσει ένα σουρωτήρι.
  • Ξεπλένουμε πολύ καλά με νερό τα αμύγδαλα.
  • Βάζουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα, το υπόλοιπο νερό, το εκχύλισμα βανίλιας, το μέλι και χτυπάμε για 2-3 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ, που έχουμε τοποθετήσει πάνω ένα σουρωτήρι, απλώνουμε μία (υφασμάτινη) πετσέτα.
  • Ρίχνουμε όλο το περιεχόμενο του μπλέντερ μέσα και πιέζουμε πολύ δυνατά για να κρατήσουμε στο μπολ μόνο το γάλα.(Τη διαδικασία αυτή την κάνουμε γιατί θέλουμε να είναι λείο και να μην έχουμε καθόλου κομματάκια αμυγδάλου στο γάλα.)
  • Αδειάζουμε το γάλα μας σε ένα μπουκάλι και είτε το καταναλώνουμε άμεσα ή το διατηρούμε στο ψυγείο για 2 με 3 μέρες.

akispetretzikis.com




00 inkefalonia general ad 300X250