Λαχταριστό σοκολατένιο κέικ που θα σας ξετρελάνει!

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 13:52

Λαχταριστό σοκολατένιο κέικ που θα σας ξετρελάνει!

Σοκολατένιο κέικ με γέμιση βατόμουρου

Υλικά

Για το κέικ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
  • 2 αυγά
  • 100 γραμμάρια κομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • Στιγμιαίος καφές
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα

Για το γλάσο σοκολάτας

  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 120 γραμμάρια κουβερτούρα, κατά προτίμηση γλυκόπικρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

Για τη γέμιση

  • 1/2 ποσότητα από το γλάσο σοκολάτας
  • 1 κούπα μαρμελάδα βατόμουρου

Εκτέλεση

Για το κέικ

  1. Αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι, το μετράμε και το κοσκινίζουμε ξανά με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  2. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μερικά λεπτά και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Ρίχνουμε στο γάλα ένα κουταλάκι του γλυκού κοφτό στιγμιαίο καφέ και το προσθέτουμε στο μείγμα αλληλοδιαδόχως με το μείγμα από αλεύρι.
  4. Ανακατεύουμε το μείγμα ελαφρά. Προσθέτουμε τα καρύδια.
  5. Βάζουμε το μείγμα σε δύο φόρμες στρογγυλές βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Αυτό το κάνουμε για να βγουν δύο δίσκοι κέικ. Ψήνουμε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.

Για το γλάσο σοκολάτας

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με βούτυρο για λίγα λεπτά να πάρει μια βράση.
  2. Όταν λιώσει το βούτυρο κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μέσα στα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε  μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Αφήνουμε να κρυώσει λίγα λεπτά. Αν θέλουμε τη φυλάμε σε αποστειρωμένο βάζο καθώς διατηρείται στο ψυγείο έως και για 2 βδομάδες.

Για τη συναρμολόγηση του κέικ

  1. Αφού κρυώσουν οι δίσκοι του κέικ και τους ξερφορμάρουμε, ετοιμάζουμε την γέμιση. Παίρνουμε την μισή ποσότητα από το γλάσο σοκολάτας και το ενώνουμε με τον πουρέ βατόμουρου.
  2. Στη συνέχεια γεμίζουμε τον πρώτο δίσκο με αυτό το μείγμα και σκεπάζουμε με τον δεύτερο. Με το υπόλοιπο γλάσο σοκολάτας καλύπτουμε το κέικ μας και σερβίρουμε.



00 inkefalonia general ad 300X250