Τσίμπημα από κουνούπι: 7 φυσικές θεραπείες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Μαΐου 2017 13:00

Τσίμπημα από κουνούπι: 7 φυσικές θεραπείες

Δε μας αφήνουν να κλείσουμε μάτι και κάνουν τα βράδια μας ανυπόφορα. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να αναχαιτίσουμε τις επιθέσεις τους, αλλά δεν τα καταφέρνουμε πάντα.

Το αποτέλεσμα; Μερικά τσιμπήματα και μια έντονη φαγούρα. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να την περιορίσουμε, χωρίς να καταφύγουμε στο φαρμακείο της γειτονιάς, αλλά στα ντουλάπια της κουζίνας.

Πάγος

Θα μας ανακουφίσει από τη φαγούρα και θα περιορίσει το πρήξιμο. Ο πάγος στην ουσία μουδιάζει τα νεύρα που προκαλούν τα ενοχλητικά συμπτώματα και μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα.

Αιθέρια Έλαια

Το αιθέριο έλαιο τσαγιόδεντρου είναι από τα αγαπημένα εκείνων που θέλουν να αντιμετωπίσουν δερματολογικά προβλήματα. Λειτουργεί ως αντιφλεγμονώδες και έτσι μπορεί να καταπολεμήσει τον κνησμό, το πρήξιμο και τον πόνο.

Ξύδι

Ένα υλικό που δεν χρησιμοποιείται αρκετά και μπορεί να σταματήσει τη φαγούρα, λόγω της οξύτητάς του. Μπορούμε να το αραιώσουμε σε δύο ή τρία φλυτζάνια στη μπανιέρα, που έχουμε γεμίσει με ζεστό νερό ή να βάλουμε μερικές σταγόνες σε λίγο βαμβάκι και να περάσουμε το τσίμπημα. Το ξύδι μηλίτη είναι ακόμα καλύτερη επιλογή, αφού είναι ελαφρώς λιγότερο όξινο.

Μέλι

Είναι γνωστό για τα πολλά οφέλη που έχει για την υγεία, ανάμεσά τους η αντιφλεγμονώδης και αντιβακτηριακή δράση του. Δεν είναι παράξενο, λοιπόν, το γεγονός ότι ανακουφίζει από τη φαγούρα, καθώς και το ότι χρησιμοποιείται ως συστατικό σε πολλές φυσικές λοσιόν και κρέμες.

Βασιλικός

Το αρωματικό φύλλο του βασιλικού περιέχει φυσική καμφορά και θυμόλη, δύο ενώσεις που μπορούν να ανακουφίσουν τον κνησμό. Είναι εύκολο να εφαρμοστεί σε τσιμπήματα, ή να αγοράσετε αιθέριο έλαιο από βασιλικό και να το απλώσετε πάνω στο δέρμα.

Λεμόνι ή λάιμ

Και τα δύο εσπεριδοειδή καταπολεμούν τη φαγούρα και έχουν αντιβακτηριακή και αντιμικροβιακή δράση.

Μέντα

Προκαλεί μια αίσθηση ψύξης και ανακουφίζει από τον κνησμό. Μπορούμε να δοκιμάσουμε, επίσης, μια σταγόνα αιθέριου ελαίου μέντας ή μια πάστα από θρυμματισμένα φύλλα.

www.huffingtonpost.com




00 inkefalonia general ad 300X250