Προώθησε  την επιχείρησή σου  στο INKEFALONIA - Δοκίμασε το νέο, τρίμηνο πακέτο

Λαχταριστό σουφλέ ζυμαρικών νηστίσιμο. Οι φίλοι σας θα ζητήσουν τη συνταγή

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 09 Απριλίου 2017 13:30

Λαχταριστό σουφλέ ζυμαρικών νηστίσιμο. Οι φίλοι σας θα ζητήσουν τη συνταγή

Για όσους νηστεύουν ή απλά γι' όσους κάνουν διατροφή. Ένα πραγματικά νόστιμο και εύκολο πιάτο.

 
Υλικά

1 πακέτο 500 γρ. πένες
250 γρ φρεσκα μανιτάρια σε λεπτες φέτες
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 φλυτζανάκι του καφέ κρασί
1/4 κ.γ σκόρδο σε σκόνη
500 γρ. φυτικό τριμμένο τυρί
Αλάτι,πιπέρι 

Για τη νηστίσιμη μπεσαμέλ

600 ml νερό
1/3 ποτηριού ελαιόλαδο
1 κύβος νοστιμιάς λαχανικών για ζωμό (εναλλακτικά χρησιμοποιήστε 600 ml σπιτικό ζωμό λαχανικών)
6 κουτ.σ.αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουτ.σ. κοφτή φυτική μαργαρίνη
1/2 κουτ.γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
νηστίσιμο τυρί τριμμένο (προαιρετικά΄ Αναζητήστε το στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό.
  • Σε ενα κατσαρολάκι ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι με λίγο νερακι και ελάχιστο λάδι να γυαλίσει και ριχνουμε τα μανιτάρια κομμενα σε λεπτές φέτες.Τα γυρίζουμε λίγες φορές με το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί.
  • Ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι και λίγο σκορδο σε σκόνη και σκεπαζουμε να μαγειρευτουν και να πιουν το ζουμί τους.
  • Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.Στα 600 ml νερό διαλύουμε τον κύβο νοστιμιάς.
  • Χωριστά, σε μια μικρότερη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αλεύρι και τα βάζουμε στη φωτιά ανακατεύοντας έως ότου αρχίζουν βγαίνουν φουσκάλες. Αμέσως ρίχνουμε όλο μαζί το ζωμό που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη ώστε να πήξει η μπεσαμέλ (γίνεται σχεδόν αμέσως οπότε χρειάζεται προσοχή να μην μας κολλήσει). Μόλις πήξει ρίχνουμε και τη  μαργαρίνη ανακατεύοντας για να λιώσει και να ενσωματωθεί.
  • Σε ένα πυρέξ βαζουμε μια στρώση πένες και ανακατεύουμε με 2 κουτάλες μεγάλες μπεσαμελ συν λίγο απο το τυρί μας.
  • Βάζουμε μια στρώση μανιταρια και επαναλαμβανουμε το ίδιο με τα μακαρονια και τη μπεσαμέλ.
  • Ξανά μανιτάρια και τελειώνουμε με μπεσαμέλ και τριμμένο φυτικό τυρί.
  • Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.


Φόρτωση…

Φόρτωση…


Σχολιάστε