Χταπόδι με σάλτσα πορτοκάλι!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016 13:48

Χταπόδι με σάλτσα πορτοκάλι!

 
Συστατικά
  • 3 κρεμμύδια
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 5-6 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
  • λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 1 κιλό χταπόδι (πλοκάμια)

Για τη σάλτσα

  • 450 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Βράζουμε το χταπόδι με το κρασί, το ξύδι και το ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Δεν προσθέτουμε αλάτι.
  • Οταν είναι έτοιμο σουρώνουμε κρατώντας το ζωμό σε ένα μπολ και το χταπόδι μόνο του ξεχωριστά.
  • Κόβουμε το χταπόδι σε μεγάλες φέτες 5 εκ. και τα περνάμε σε καλαμάκια (σουβλάκι).
  • Καίμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το χταπόδι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία μέχρι να κάνει κρούστα και απο τις 2 πλευρές.
  • Ρίχνουμε το ζωμό απο το βράσιμο και αφήνουμε να καραμελώσει το χταπόδι.
  • Σερβίρουμε με την σάλτσα πορτοκάλι.

Για τη σάλτσα πορτοκάλι

  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το χυμό πορτοκάλι με τη ζάχαρη σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί και να κατέβει στο μισό.
  • Αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα βαλσάμικο και την κρέμα γάλκτος σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Σερβίρουμε ζεστή μαζί με τα καλαμάκια χταποδιού.



00 inkefalonia general ad 300X250