HELPE ENERGEIES GIF BANNER 728x90

 

Παγωτό ελαιόλαδου!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2016 12:43

Παγωτό ελαιόλαδου!

Από τον Άκη Πετρετζίκη.

 

Συστατικά
  • 700 γρ γάλα πλήρες 3,5% λιπαρά
  • 300 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 βανίλια χαραγμένη στη μέση και τα σποράκια βγαλμένα
  • 9 κρόκους από μέτρια αυγά
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 180 γρ ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος μαζί με τους σπόρους της βανίλιας και το λοβό και αφού τα ανακατέψουμε προσθέτουμε και το 1/3 από τη ζάχαρη.
  • Ζεσταίνουμε το μείγμα χωρίς να το ανακατέψουμε πια μέχρι λίγο πριν να αρχίσει να βράζει και το αφαιρούμε από τη φωτιά
  • Παράλληλα σε ένα μπολ με τη βοήθεια του σύρματος χτυπάμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τα αυγά και το αλάτι.
  • Όταν το μείγμα πάρει ανοιχτό χρώμα και φουσκώσει προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και το χτυπάμε και αυτό για ένα λεπτό ώστε να ενσωματωθεί καλά στο μείγμα των αυγών.
  • Με τη βοήθεια μιας κουτάλας μεταφέρουμε 1 κουταλιά από το μείγμα του γάλακτος και το ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα.
  • Συνεχίζουμε με 2-3 κουταλιές ακόμα. Το κάνουμε αυτό για να ανεβάσουμε σιγά σιγά τη θερμοκρασία των αυγών ώστε να μην γίνουν ομελέτα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα των αυγών πίσω στην κατσαρόλα με το γάλα και τη βάζουμε ξανά σε μέτρια προς σιγανή φωτιά.
  • Σιγομαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για 5-6 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα και να καλύπτει την πίσω μεριά ενός κουταλιού.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, περνάμε το μείγμα από σίτα και το βάζουμε σε ένα πλατύ μπολ με καπάκι. Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στην κατάψυξη.
  • Περνάμε το μείγμα από παγωτομηχανή μέχρι να αποκτήσει μια ωραία μαλακή σύσταση και σερβίρουμε αμέσως.
  • Σερβίρουμε με μια σάλτσα από φρούτα του δάσους ή σιρόπι βύσσινο.