Διώξτε τα κουνούπια μακριά -Με 4 φυσικούς τρόπους

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016 09:41

Διώξτε τα κουνούπια μακριά -Με 4 φυσικούς τρόπους

Τα κουνούπια είναι οι εχθροί του καλοκαιριού. Ακόμα και αν είστε σκεπασμένοι από την κορυφή ως τα νύχια, βρίσκουν τρόπο να χωθούν και να σας ρουφήξουν το αίμα.

Μπορεί μερικούς να μην τους αγγίζουν, αλλά υπάρχουν ορισμένοι που υποφέρουν, μιας και το κορμί τους είναι «λιβάδι» γι' αυτά.

Σπρέι και ταμπλέτες υπόσχονται να τα διώξουν μακριά, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που είναι αναποτελεσματικά. Παράλληλα, κάποιοι δεν αντέχουν την μυρωδιά αυτών, κάνοντας την κατάσταση πιο δύσκολη.

Για να μην γίνετε έρμαιο των κουνουπιών, υπάρχουν λύσεις που δεν σχετίζονται με σπρέι και ταμπλέτες.

Φορέστε ανοιχτόχρωμα ρούχα

Ναι μπορεί να βρίσκουν τον τρόπο να τρυπώνουν, ωστόσο, μπορείτε να τα περιορίσετε φορώντας ανοιχτόχρωμα ρούχα. Θεωρείται πως τα σκουρόχρωμα ρούχα «τραβούν» τα κουνούπια. Μάλλον υπάρχει και άλλος λόγος που το λευκό είναι το χρώμα του καλοκαιριού.

Γεμίστε με λεβάντα

Το αρωματικό αυτό φυτό έχει την ιδιότητα να απωθεί τα ενοχλητικά έντομα. Μπορείτε να πάρετε γλαστράκια και να τα βάλετε στο μπαλκόνι σας ή ένα σπρέι για να βάζετε στο σώμα σας.

Pixabay

Κάντε... αέρα

Ο αέρας διώχνει τα κουνούπια μακριά. Ακόμα και αν δεν κουνιέται φύλλο, ανοίξτε το air condition ή τον ανεμιστήρα, για να τα κρατήσετε μακριά.

Φάτε σκόρδο

Οταν τρώτε σκόρδο, το άρωμα του διαχέεται από τους πόρους του δέρματος. Με αυτόν τον τρόπο απωθούνται τα κουνούπια, μιας και ενοχλούνται από τη μυρωδιά. Προσοχή, όμως, μη διώξετε και τους φίλους μαζί με τα κουνούπια!


Πηγή: iefimerida