Ποιο είναι το συστατικό-κλειδί για το τέλειο χοιρινό;

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016 14:12

Ποιο είναι το συστατικό-κλειδί για το τέλειο χοιρινό;

Υπάρχει ένας τρόπος να μαγειρέψετε το χοιρινό σας έτσι ώστε να γλείφετε -κι εσείς και οι καλεσμένοι σας- τα δάχτυλά σας: προσθέτοντάς του πορτοκαλάδα και σιρόπι σφενδάμου.

 

Η σεφ και ιδιοκτήτρια εστιατορίου στη Νέα Υόρκη, Sarabeth Levine, συγγραφέας του Sarabeth's Good Morning Cookbook έχει ένα μυστικό για το τέλειο χοιρινό: το χυμό πορτοκαλιού.

Υλικά

1 φέτα μαγειρεμένου χοιρινού του μισού κιλού

2/3 του φλιτζανιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

2 κουτ. της σούπας σιρόπι σφενδάμου

1 πρέζα πιπέρι

Οδηγίες

Αφού έχετε μαγειρέψει το χοιρινό σας, ξεπλύνετέ το και μαρινάρετέ το στο ψυγείο όλη τη νύχτα ή για τουλάχιστον 1 ώρα, μέσα σε χυμό πορτοκαλιού, σιρόπι σφενδάμου και μαύρο πιπέρι. Την επόμενη ημέρα ψήστε το για 6-8 λεπτά σε μια λαδόκολλα που θα έχετε αλείψει με λάδι, γυρίζοντάς το μια φορά. Κόψτε το και σερβίρετέ το ζεστό, προκειμένου να γευτείτε πόσο… λουκούμι είναι!




00 inkefalonia general ad 300X250