Οδηγός για τέλειες selfies από τον άνθρωπο που ανέβηκε στο Χριστό του Ρίο [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015 17:45

Οδηγός για τέλειες selfies από τον άνθρωπο που ανέβηκε στο Χριστό του Ρίο [εικόνες]

Υπάρχουν οι συνηθισμένες selfies και αυτές που κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα. Ο Λι Τόμσον, ο άνθρωπος που ανέβηκε πάνω στο άγαλμα του Χριστού στο Ρίο ντε Τζανέιρο για να τραβήξει τη selfie της χρονιάς, δίνει συμβουλές για να βγάλετε κι εσείς αξέχαστες φωτογραφίες.

Ακολουθούν οι συμβουλές του Λι Τόμσον για επίδοξους φωτογράφους:

Δε χρειάζεται να κινδυνεύετε
Βγάλτε μία selfie που δεν έχει ξαναγίνει. Η εικόνα πάνω στο Χριστό του Ρίο έχει ξαναβγεί δεκάδες φορές από τότε που την λάνσαρα. Ομως μία απερισκεψία μπορεί να αποβεί επικίνδυνη. Εγώ είχα πάρει ειδική άδεια για να ανέβω εκεί και είχα λάβει απαραίτητα μέτρα προστασίας. Αλλά αναρριχήσεις σε παράνομα και εξωφρενικά επικίνδυνα κτίρια δεν προτείνονται. Αντ 'αυτού, βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και τολμήστε κάτι πρωτότυπο.

Ολα είναι θέμα γωνίας
Θέλετε ο κόσμος να δει το διπλοσάγονο και τις σακούλες σας; φυσικά και όχι. Θυμηθείτε, εσείς είστε το αστέρι της selfie όχι το background. Κρατήστε τη φωτογραφική μηχανή σας και τεντώστε το χέρι σας έξω όσο το δυνατόν περισσότερο ψηλά. Από αυτή την οπτική γωνία κρύβονται πολλά άσχημα σημεία.

Βγάλτε πολλές φωτογραφίες
Κρατώντας το χέρι σταθερό, τραβήξτε πολλές για να έχετε να διαλέξετε. Οσο περισσότερες βγάλετε τόσο πιο πιθανό είναι κάποια να είναι καλή. Οταν φωτογραφήθηκα στο άγαλμα του Χριστού έβγαλα πάνω από 100 φωτογραφίες για να καταλήξω σε αυτή.

Επιλέξτε σωστό εξοπλισμό
Τράβηξα τη selfie μου με GoPro και πιστεύω ότι είναι η καλύτερη πρόταση για τέτοιες selfies.

Σωστός φωτισμός
Βεβαιωθείτε ότι ο ήλιος είναι στο πλάι σας και όχι πίσω, αλλιώς θα φαίνεστε μία σκοτεινή εικόνα μέσα στο φως.

Δημιουργήστε ατμόσφαιρα
Αν οι εικόνες σας προκαλούν, υψοφοβία, δέος και εντυπωσιασμό είναι εκπληκτικές. Βέβαια μη το παρακάνετε, όπως μερικοί που φωτογραφίζονταν μπροστά στην πυρκαγιά του Μανχάταν ή μέσα στο Αουσβιτς.

Οχι στα selfie sticks
Πολλοί φωτογραφήθηκαν στο άγαλμα του Χριστού όπως εγώ χρησιμοποιώντας όμως selfie stick και χάλασαν τη φωτογραφία. Το γεγονός ότι εγώ κρατούσα την GoPro με το χέρι έκανε τη θέα να φαίνεται πιο τρομακτική απ' ότι ήταν πραγματικά.

Πηγή: www.iefimerida.gr




00 inkefalonia general ad 300X250