Τρουφάκια πανεύκολα με σοκολάτα, Νουτέλα & φουντούκια!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014 13:02

Τρουφάκια πανεύκολα με σοκολάτα, Νουτέλα & φουντούκια!

Μια πανεύκολη συνταγή για πεντανόστιμα Τρουφάκια με σοκολάτα,Νουτέλα και φουντούκια με επικάλυψη γλάσου σοκολάτας και ψιλοτριμμένη άσπρη σοκολάτα.

Υλικά 
 
•250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
•40 γρ. μαργαρίνη
•200 γρ. φουντουκόψιχα ψημένη
•200 γρ. Νουτέλα
•Για το γλάσο και την επικάλυψη:
•100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
 •80 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
•20 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη για πασπάλισμα
 
Εκτέλεση 
 
Βάζουμε τα 250 γρ. κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ενσωματωθούν.
Μεταφέρουμε τη λιωμένη κουβερτούρα σε μπολ και προσθέτουμε τη φουντουκόψιχα και τη Νουτέλα. Ανακατεύουμε ζωηρά να ομογενοποιηθούν, σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξει. Πλάθουμε σε μεγαλούτσικα τρουφάκια και τα ακουμπάμε πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολας.
Για το γλάσο και την επικάλυψη: Βάζουμε στο αντικολλητικό τηγάνι μας τα 100 γρ. κουβερτούρα με τα 80 γρ. κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να σχηματισθεί ένα ομοιόμορφο και λείο μείγμα. Περιχύνουμε με ένα κουταλάκι τα τρουφάκια και πασπαλίζουμε με τη λευκή σοκολάτα [ή πολύχρωμη τρούφα].
 
 sintayes.gr



00 inkefalonia general ad 300X250