Τα υποψήφια τραγούδια για την 59η Eurovision

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2014 14:21

Τα υποψήφια τραγούδια για την 59η Eurovision

Πρεμιέρα στη Δημόσια Τηλεόραση έκαναν την Τετάρτη τα βιντεοκλίπ των τεσσάρων ελληνικών τραγουδιών που είναι υποψήφια για τη φετινή Eurovision. Υποψήφια τραγούδια είναι τα «Rise up» με τους Freaky Fortune και Rskykidd, «Dancing Night» με τον Mark Angelo και Josephine, «Πεταλούδα στην Αθήνα» με την Κρυσταλλία, και «Κανένας δεν με σταματά» με τον Κώστα Μαρτάκη.

Ο ελληνικός τελικός για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 59ο διαγωνισμό της Eurovision, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Μαρτίου στο Acro Music Hall, με τις συμμετοχές των υποψήφιων καλλιτεχνών και θα μεταδοθεί απευθείας από τη Δημόσια Τηλεόραση.

Φέτος, συμπληρώνονται 40 χρόνια από την πρώτη ελληνική συμμετοχή στη Eurovision στο Μπράιτον της Βρετανίας -επέτειο που θα τιμήσουν οι διοργανωτές με τη συμμετοχή παλιών και νέων καλλιτεχνών, όπως τα ντουέτα των Ελπίδας και Tamta, Σοφίας Βόσσου και Demy, Καίτης Γαρμπή και Vegas, Καλομοίρας και Claydee αλλά και του Πασχάλη, της Μπέσσυς Αργυράκη, του Ρόμπερτ Ουίλιαμς, της Μαριάννας Τόλη μαζί με τις Μέλισσες.

Από τη βραδιά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας που εκπροσώπησαν τη χώρα το 2013.

Παρουσιαστές για δεύτερη συνεχή χρονιά, θα είναι η Δέσποινα Βανδή και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

 

Δείτε τα τέσσερα βιντεοκλίπ

«Rise up»

«Dancing Night»

«Πεταλούδα στην Αθήνα»

«Κανένας δεν με σταματά»

Newsroom ΔΟΛ