Τι λένε τα άστρα για το 2014

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 01 Ιανουαρίου 2014 11:56

Τι λένε τα άστρα για το 2014

Ποια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά τις χρονιάς; Ποιοι ευνοούνται και ποιοι βάλλονται περισσότερο; Θα βγούμε απ' την κρίση; Πως θα επηρεαστεί κάθε ζώδιο; Δυνατή χρονιά αναμένεται να είναι και το 2014, με τον Άρη να διατρέχει τον Ζυγό έως τον Ιούλιο, μια περίοδος όπου το αίσθημα του δικαίου (ή της αδικίας) μπορεί να "πνίγει" πολλούς, αλλά να μην μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό. Ωστόσο, οι νομικοί και δικηγόροι σ' αυτό το διάστημα γίνονται ιδιαίτερα δυναμικοί και δεν φοβούνται πλέουν να δράσουν για το κοινό καλό. Η όψη της κρίσης, το ισχυρότατο τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα, θα συνεχίσει να λειτουργεί και για φέτος, γι' αυτό δεν πρέπει να έχουμε σπουδαίες προσδοκίες ότι θα βρεθούμε σε χρονιά ανάκαμψης. Μην ξεχνάμε, ότι ο Πλούτωνας απ' το ασκητικό ζώδιο του Αιγόκερω απ' το 2008 έως το 2024, μας βάζει σε περίοδο λιτότητας, αλλά και σε περίοδο βαθιάς κάθαρσης των εξουσιών, των κυβερνήσεων και της διαφθοράς σε άτομα εξουσίας σε όλα τα επίπεδα της ζωής, στην πολιτική και έξω απ' αυτήν.

Ο Κρόνος συνεχίζει μέχρι το τέλος της χρονιάς να διατρέχει τον Σκορπιό και να ζητά την ανάληψη του ελέγχου – έλεγχος στα οικονομικά, στη ζωή και στα συναισθήματά μας. Η εποχή της αθωότητας έχει περάσει, μας λέει η διέλευση αυτή, στην οποία η καχυποψία είναι αυξημένη και καλά θα κάνουμε να μην εμπιστευόμαστε καθόλου εύκολα. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη. Ωρίμανση και σοβαρότητα συναισθηματική απαιτείται.

Ιδιαίτερα κρίσιμος θα είναι ο Απρίλιος, με τον σχηματισμό μεγάλου σταυρού που δημιουργούν οι πλανήτες να κορυφώνουν τις κρίσεις και την αγωνία. Ο Ιούνιος θα είναι κι αυτός δυνατός, όπως επίσης ο Νοέμβριος, περίοδοι στις οποίες θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα τις τάσεις αυτοκαταστροφής και τις "τυφλές" και απεγνωσμένες κινήσεις. Κρίσιμο όμως είναι και το ξεκίνημα του χρόνου, με τάσεις βίας, εγκληματικότητας, ακόμα και με πολεμικές επιχειρήσεις.

Ο ευεργέτης Δίας απ' τον Καρκίνο θα ευνοεί και θα αναδεικνύει θέματα που σχετίζονται με την γυναίκα, με την τροφή, το σπίτι, την οικογένεια και τα ακίνητα, μέχρι τον Ιούλιο, ενώ προσφέρει προστασία και μια μεγάλη "αγκαλιά" συναισθηματική. Κατόπιν, θα εισέλθει στον Λέοντα και θα τονώσει τη χαρά, την αυτοπεποίθηση και τη δημιουργικότητα στους ανθρώπους, ενώ θα αναδείξει τώρα τον άνδρα και την πατρότητα, αλλά και ό,τι σχετίζεται με τα παιδιά.

Πιο πολύ φέτος θα δυσκολευτούν οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί κι Αιγόκεροι, ειδικά μάλιστα όσοι είναι γεννημένοι κοντά στις 1-7 Απριλίου, 3-9 Ιουλίου, 4-10 Οκτωβρίου και 2-7 Ιανουαρίου αντίστοιχα, αν και οι Καρκίνοι θα συνεχίσουν ταυτόχρονα να δέχονται και τις ευλογίες κι ευεργεσίες του Δία μέχρι τον Ιούλιο, ενώ οι Κριοί θα δεχτούν τις ευλογίες του Δία από τον Ιούλιο.

Οι τυχεροί της χρονιάς μέχρι τον Ιούλιο θα είναι όσοι ανήκουν στα ζώδια του Νερού, δηλαδή οι Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύες, χωρίς να λείπουν και κάποιες κρίσεις για τους δυο πρώτους, όμως θα έχουν και σημαντικές επιτυχίες ή ανοίγματα. Απ' τα μέσα Ιουλίου έρχεται η ώρα της Φωτιάς για να ευεργετηθεί, λόγω της εισόδου του Δία στον Λέοντα, κι έτσι ο υπόλοιπος χρόνος θα δώσει εύνοια σε Λέοντες, Κριούς και Τοξότες.

Πιο αναλυτικά:

Κριός
Δυνατή χρονιά για το ζώδιό σας, με πολλές ακρότητες αλλά και με τάσεις αυτοκαταστροφής κατά διαστήματα, γι' αυτό προσοχή. Αποφύγετε τις υπερβολές και την αφέλεια ή τις επιπόλαιες κινήσεις. Συγκρούσεις σε σχέσεις και συνεργασίες μέχρι τον Ιούλιο, αλλά και αρκετή αναποφασιστικότητα, που συνήθως δεν χαρακτηρίζει το ζώδιό σας. Εύνοια σε θέματα σπιτιού, οικογένειας κι ακινήτων μέχρι τον Ιούλιο, ίσως και διαμονή στο εξωτερικό, ενώ κατόπιν, η είσοδος του Δία στον Λέοντα θα φέρει επιτυχίες ερωτικές, αυξημένη δημιουργικότητα, επιτυχίες επίσης των παιδιών ή μια εγκυμοσύνη, αλλά και ευκαιρίες για διασκέδαση και χαρά. Οι γεννημένοι κοντά στις 1-7 Απριλίου περνάτε φέτος από κρίση ταυτότητας.

Ταύρος
Ο Κρόνος και για το 2014 θα συνεχίσει να δοκιμάζει τις σχέσεις, τις συνεργασίες και τον τρόπο που αλληλεπιδράτε με τους άλλους, ζητώντας περισσότερη ωριμότητα. Θα νιώθετε πως οι άλλοι σάς κρίνουν αυστηρά, ενώ οι ισορροπίες θα είναι δύσκολο να κρατηθούν. Εύνοια σε θέματα επικοινωνίας, μετακινήσεων (ίσως αγορά ενός οχήματος), μάθησης κι εκπαίδευσης μέχρι τον Ιούλιο, ενώ κατόπιν ο Δίας θα ευεργετήσει τον τομέα του σπιτιού, στον οποίο πιθανόν να κάνετε κάποιο άνοιγμα, μια θετική μετακόμιση, ανακαίνιση, αγορά, πώληση κλπ, ενώ η οικογένεια σάς βοηθά. Έντονη και κουραστική η δουλειά και η καθημερινότητά σας μέχρι τον Ιούλιο – προσοχή και στην υγεία έως τότε.

Δίδυμοι
Θα είστε οι πιο τυχεροί του ζωδιακού για τα οικονομικά μέχρι τον Ιούλιο, μια περίοδος που μπορείτε να αυξήσετε το εισόδημα, να κάνετε ανοίγματα ή αγορές και να αποκτήσετε πράγματα που θα σας δώσουν χαρά. Κατόπιν, ο Δίας θα ευνοήσει την επικοινωνία και τις μετακινήσεις, και για όλο τον υπόλοιπο χρόνο θα κάνετε νέα μαθήματα ή σεμινάρια πιθανόν να αγοράσετε κάποιο όχημα. Μέχρι τον Ιούλιο θα είναι ερωτική και δημιουργική εποχή, με καινούργια φλερτ ή με το ξεκίνημα δημιουργικών project, ίσως και με μια εγκυμοσύνη, αλλά το ίδιο διάστημα χρειάζεται προσοχή στις συγκρούσεις με τα παιδιά. Σκληρή δουλειά και απαιτητική καθημερινότητα φέτος. Προσοχή σε εξαπατήσεις κι αυταπάτες οι γεννημένοι κοντά στις 23-29/6.

Καρκίνος
Ο ευεργέτης Δίας θα συνεχίσει να σας προσφέρει τα δώρα του μέχρι τον Ιούλιο που θα βρίσκεται στο ζώδιό σας, μια περίοδος με ανοίγματα, επιτυχίες διάφορες, δημοφιλία, τύχη κι αισιοδοξία. Κατόπιν, θα ευνοήσει τα οικονομικά σας, όπου θα μπορέσετε να αυξήσετε τους πόρους σας και να κάνετε ωραίες αγορές. Δεν θα λείπουν ωστόσο οι κρίσεις, οι ανατροπές και οι απότομες εναλλαγές στη ζωή σας, ειδικά μάλιστα για τους γεννημένους κοντά στις 3-9 Ιουλίου, μια χρονιά κάθαρσης και βαθιάς αλλαγής στην ταυτότητα, στις σχέσεις και στα επαγγελματικά σας κυρίως. Ο Κρόνος συνεχίζει να δοκιμάζει τα ερωτικά και να ζητά περισσότερη ωριμότητα, αλλά να φέρνει και ευθύνες σε σχέση με παιδιά.

Λέων
Φέτος ο Κρόνος θα δοκιμάσει τους Λέοντες του δεύτερου και τρίτου δεκαημέρου, ζητώντας ωρίμανση συναισθηματική. Σίγουρα αφαιρεί τη χαρά και την ανεμελιά, όμως είναι περίοδος ψυχολογικής ενηλικίωσης και ανάληψης περισσότερων ευθυνών, κυρίως με το σπίτι, την οικογένεια και γύρω από ακίνητα. Προσοχή σε συγκρούσεις με συγγενείς αλλά και στην εριστικότητα στην επικοινωνία γενικά, μέχρι τον Ιούλιο. Στο ίδιο διάστημα, προσοχή σε οδικά ατυχήματα. Όμως μέχρι τον Ιούλιο θα ολοκληρώσετε με επιτυχία ορισμένα θέματα, ίσως σπουδές ή νομικά. Τα καλά νέα έρχονται στα μέσα Ιουλίου με την είσοδο του Δία στο ζώδιό σας, ο οποίος θα φέρει τύχη, δημοφιλία, επιτυχίες και πολλά δώρα!

Παρθένος
Ο Άρης απ' τον οίκο των οικονομικών έως τον Ιούλιο, θα φέρνει άγχη και ανταγωνισμούς γύρω από οικονομικά θέματα, όμως είναι ευκαιρία να επιδιώξετε το άνοιγμα νέων πηγών εσόδων. Μέχρι τον Ιούλιο ο τυχερός Δίας θα φέρνει εύνοια στον τομέα της φιλίας, ανοίγοντας τον κοινωνικό σας κύκλο, ανοίγοντας όμως και μελλοντικούς ορίζοντες, με νέα σχέδια να ξεκινούν. Μετά τον Ιούλιο, θα κλείσετε με επιτυχία ορισμένα θέματα και κύκλους, ενώ ευνοείται η καλλιτεχνική και πνευματική ζωή. Οι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο, και ειδικά κοντά στις 25-31 Αυγούστου, θα πρέπει να προσέχετε τις πλάνες, τη θολούρα, τη σύγχυση και τις εξαπατήσεις του Ποσειδώνα. Δυνατά ερωτικά πάθη κατά περιόδους.

Ζυγός
Το ζώδιό σας θα συνεχίσει να διατρέχει ο Άρης μέχρι τον Ιούλιο, ένα διάστημα αρκετά δυνατό, με ξεκινήματα, δράση, αποφάσεις αλλά και με συγκρούσεις, εριστικότητα και δυνατά πάθη που δεν ελέγχονται εύκολα. Προσοχή στα ατυχήματα και στην υγεία σας γενικά έως τότε. Επίσης, ο Δίας μέχρι τον Ιούλιο θα φέρνει τύχη επαγγελματική, μια περίοδος με πιθανή μια προαγωγή, με επιτυχίες και δημοφιλία επαγγελματική και κοινωνική. Κατόπιν, ο Δίας θα ευεργετήσει τις φιλίες, όπου θα μεγαλώσει τον κοινωνικό σας κύκλο και θα δικτυωθείτε μ' ευκολία. Οι γεννημένοι κοντά στις 4-10 Οκτωβρίου περνάτε από βαθιές καθάρσεις κι αλλαγές, μια χρονιά ιδιαίτερα σημαντική για εσάς.

Σκορπιός
Ο αυστηρός Κρόνος θα διατρέχει και για φέτος το ζώδιό σας, επηρεάζοντας τώρα όσους είναι γεννημένοι στο δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο, μια χρονιά ωρίμανσης και ανάληψης ευθυνών. Ο Κρόνος ζητά ρεαλισμό και σκληρή δουλειά, ίσως με λίγα αποτελέσματα. Όμως θα δέχεστε την εύνοια του Δία έως τον Ιούλιο, ο οποίος φέρνει επιτυχίες διάφορες, κυρίως νομικές και στις σπουδές, φέρνει ταξίδια και θετικά ανοίγματα στη ζωή σας. Μετά τον Ιούλιο, θα ευεργετήσει τον επαγγελματικό σας τομέα, προσφέροντας εκεί επιτυχίες, ίσως μια προαγωγή, ενώ θα γίνετε πιο δημοφιλείς επαγγελματικά και κοινωνικά. Άλυτα θέματα, κυρίως επαγγελματικά, απαιτούν το κλείσιμό τους και σας αγχώνουν, μέχρι τον Ιούλιο.

Τοξότης
Μέχρι τον Ιούλιο θα πρέπει να προσέξετε τους τσακωμούς στις φιλίες και σε οργανώσεις ή ομάδες που μπορεί να δραστηριοποιείστε. Ξεκίνημα όμως και δυναμικής ενασχόλησης με το ίντερνετ έως τότε, με κάποιο site κλπ. Ο Κρόνος για όλη τη χρονιά (μέχρι να μπει στο ζώδιό σας στο τέλος Δεκεμβρίου) θα ζητά το κλείσιμο κύκλων και ζητημάτων, ώστε να ξεκινήσει ένας καινούργιος κύκλος ζωής κατόπιν. Απ' τον Ιούλιο έρχονται τα καλά νέα του Δία, που θα σας ευνοεί για τον υπόλοιπο χρόνο και θα φέρει ταξίδια, επιτυχίες σε σπουδές ή σε νομικά θέματα και κάποια ανοίγματα, ενώ ανακτάτε επιτέλους την αισιοδοξία σας. Προσοχή σε πλάνες κι αυταπάτες, ειδικά οι γεννημένοι κοντά στις 24-30/12.

Αιγόκερως
Χρονιά ορόσημο για το ζώδιό σας, ειδικά το ξεκίνημα του έτους με την μεγάλη συνάθροιση πλανητών στον Αιγόκερω να προμηνύει μια περίοδο ξεκινημάτων και δράσης. Η Αφροδίτη στο ζώδιό σας έως τις αρχές Μαρτίου φέρνει επανασυνδέσεις ή μια νέα, όμορφη σχέση και γάμο, ενώ και ο Δίας θα ευνοεί τον οίκο των σχέσεων και των συνεργασιών έως τον Ιούλιο – είναι η τυχερή σας χρονιά στις σχέσεις και στην κοινωνική ζωή. Ο Άρης όμως, σάς ταλαιπωρεί αρκετά στα επαγγελματικά κυρίως αλλά και σωματικά, μέχρι τον Ιούλιο, μια περίοδος με ένταση, συγκρούσεις, εριστικότητα, ενώ θέλετε -και μπορεί να το κάνετε- να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο επαγγελματικά, απλά με αρκετό άγχος κι εμπόδια.

Υδροχόος
Ωριμότητα κι υπευθυνότητα κοινωνική κι επαγγελματική ζητά ο Κρόνος και για φέτος, μια χρονιά στην οποία μπορεί να μοχθείτε πολύ για την καταξίωσή σας, αλλά ίσως με λίγα αποτελέσματα. Φανείτε ρεαλιστές, με τα λάθη και τις ελλείψεις σας, ώστε να μην κάνετε αυτοσαμποτάζ. Άτομα εξουσίας σάς κρίνουν αυστηρά. Πιο πολύ επηρεάζονται φέτος απ' τον Κρόνο οι γεννημένοι στο δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο. Ταυτόχρονα ωστόσο, ο Δίας μέχρι τον Ιούλιο θα κάνει πιο άνετη την καθημερινότητά σας, θα ευνοήσει την υγεία (πιθανή και θεραπεία), ενώ θα φέρνει κι ευκαιρίες επαγγελματικές. Απ' τον Ιούλιο θα ευεργετήσει τον οίκο των σχέσεων και συνεργασιών, περίοδος γάμου και αυξημένης κοινωνικής ζωής.

Ιχθύες
Εύνοια στα ερωτικά και αυξημένη δημιουργικότητα θα σας προσφέρει ο Δίας μέχρι τον Ιούλιο, μια περίοδος αισιόδοξη, όπου βιώνετε τη χαρά της ζωής, παίζετε περισσότερο, ασχολείστε με σπορ, χόμπι και πράγματα που σας ικανοποιούν, ενώ είναι πιθανή και μια εγκυμοσύνη ή επιτυχίες των παιδιών. Κατόπιν, ο Δίας θα ευεργετήσει την εργασία και την υγεία, γι' αυτό ο υπόλοιπος χρόνος θα δώσει ευκαιρίες επαγγελματικές, ενώ ίσως θεραπευτείτε από πρόβλημα υγείας. Ευχάριστη καθημερινότητα επίσης. Θέματα οικονομικά, κυρίως δανείων, επενδύσεων, εφορίας, κληρονομικών κλπ, θα σας αγχώσουν μέχρι τον Ιούλιο. Προσοχή και στις ίντριγκες έως τότε. Αυταπάτες, σύγχυση και πλάνες για τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Protothema.gr