Σήμερα η πρώτη πανσέληνος του 2024 γνωστή και ως «Φεγγάρι του Λύκου»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2024 17:45

Σήμερα η πρώτη πανσέληνος του 2024 γνωστή και ως «Φεγγάρι του Λύκου»

INTIME

Η πρώτη πανσέληνος του 2024, γνωστή και ως «Φεγγάρι του Λύκου», θα ανατείλει στον ουρανό σήμερα το βράδυ της Πέμπτης, η οποία αναμένεται να φτάσει στην κορύφωσή της στις 00:12 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Κατά το Old Farmer’s Almanac, η πρώτη πανσέληνος του έτους είναι γνωστή ως «Φεγγάρι του Λύκου» επειδή κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα ακούγονται δυνατά τα αλυχτίσματα των λύκων.

Τους προηγούμενους αιώνες, οι άνθρωποι πίστευαν ότι οι λύκοι ουρλιάζουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα επειδή πεινούν. Σήμερα ξέρουμε ότι το κάνουν για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, όπως τον εντοπισμό άλλων μελών της αγέλης, την ενίσχυση των κοινωνικών δεσμών, το μαρκάρισμα της περιοχής τους και τον συντονισμό του κυνηγιού, επισημαίνει το Almanac.

Τα ονόματα για σχεδόν κάθε πανσέληνο προέρχονται από τις φυλές ιθαγενών στη Βόρεια Αμερική και τον Καναδά. Η πανσέληνος του Ιανουαρίου είναι γνωστή και ως «Κεντρικό Φεγγάρι», επειδή εμφανίζεται περίπου στο κέντρο του χειμώνα, «Κρύο Φεγγάρι», «Φεγγάρι του Πάγου» και «Σκληρό Φεγγάρι».

Η επόμενη πανσέληνος θα εμφανιστεί στον ουρανό στις 24 Φεβρουαρίου και είναι γνωστή ως το «Φεγγάρι του Χιονιού» λόγω των μεγάλων χιονοπτώσεων που σημειώνονται συχνά τον δεύτερο μήνα του χρόνου.




00 inkefalonia general ad 300X250