Φανταστικά ρολάκια κανέλας (cinnamon rolls) από την Σία Λαδά!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2024 08:56

Φανταστικά ρολάκια κανέλας (cinnamon rolls) από την Σία Λαδά!

Λαχταριστά ρολά, αφράτα κανελένια!

Θα τα φτιάχνετε ξανά και ξανά!

Δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε, είναι πειρασμός!!!  

Υλικά :   500 γραμμ. Αλεύρι γ.ο.χ

               1 μαγιά,   240 γραμμ. Γάλα

               80 γραμμ. Ζάχαρη, 1 αυγό, λίγο αλάτι στην μύτη του κουταλιού

               1 βανίλια, 30 γραμμ. Βούτυρο   λιωμένο

Για την γέμιση :

               2 κ.σ βούτυρο λιωμένο

               2 κ.σ κανέλα, 1 φλιτζάνια του τσαγιού καστανή ζάχαρη

Για το γλάσο :

             1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

             3 κ.σ γάλα, 1 βανίλια

IMG 3336

Εκτέλεση :

           Σε ένα   μπολάκι βάζουμε την μαγιά, 1 κ.γ   από την   ζάχαρη   και 7 κ.σ

           απο το γάλα χλιαρό, ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά η μαγιά .

           Αφήνουμε σκεπασμένο το μίγμα   για ένα τέταρτο περίπου,   μέχρι να

           ενεργοποιηθεί η μαγιά .

           Συνεχίζουμε σε άλλο μπόλ , ανακατεύοντας το αλεύρι, την ζάχαρη το αλάτι, το

           αυγό, την βανίλια το λιωμένο βούτυρο, και προσθέτουμε στο σημείο αυτό το

           μίγμα της μαγιάς, ζυμώνουμε καλά ώστε να ενσωματωθούν όλα μας τα υλικά.

         Πρέπει να έχουμε μια εύπλαστη αφράτη ζύμη.

         Την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για 1 ½ ώρα , ώστε να ξεκουραστεί

         και να διπλασιαστεί σε όγκο.

         Στην συνέχεια ετοιμάζουμε την γέμιση, ανακατεύοντας την ζάχαρη με την

         κανέλα.

         Αφού είναι έτοιμη η ζύμη μας την απλώνουμε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια

         την ανοίγουμε σε φύλλο ορθογώνιο, αλείφουμε όλη την επιφάνεια με το

         λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με την κανελοζάχαρη.

         Ξεκινάμε από την μεγάλη πλευρά του ορθογωνίου και τυλίγουμε την ζύμη μας

         σε ρολό. Στην συνέχεια κόβουμε το ρολό σε φέτες, τις τοποθετούμε στο ταψί

       μας, σε λαδόκολλα , σκεπάζουμε και αφήνουμε τα ρολά μας για 40 λεπτά μέχρι

       να φουσκώσουν.

         Ετοιμάζουμε και το γλάσο μας, χτυπάμε με το σύρμα την άχνη με το γάλα   και

         Την βανίλια, (εάν το   γλάσο μας είναι αραιό προσθέτουμε λίγη ζάχαρη,   εάν  

           ειναι πηχτό προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμη)

         αφού φουσκώσουν τα ραλακια μας, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο

         στους 180 βαθμούς, για 15 με 20 λεπτά.

         Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο, και κρυώσουν λίγο για 5 με 10 λεπτά

         Τα γαρνίρουμε με το γλάσο.

         Σκέτη απόλαυση με τον καφέ μας!

         Καλή απόλαυση!

IMG 3334IMG 3338IMG 3339




00 inkefalonia general ad 300X250