Φορολογούν τους μαθητές που φέρνουν κολατσιό από το σπίτι στο σχολείο στην Ισπανία !

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2012 21:07

Φορολογούν τους μαθητές που φέρνουν κολατσιό από το σπίτι στο σχολείο στην Ισπανία !

Το ενδεχόμενο να φορολογούνται οι μαθητές που φέρνουν κολατσιό από το σπίτι στο σχολείο, εξετάζουν μεγάλες πόλεις της Ισπανίας, όπως η Μαδρίτη, η Βαλένθια και η Καταλονία, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τα ελλείματα τους. Σύμφωνα με την πρόταση, που έχει προκαλέσει την οργή των γονιών, ενδέχεται να ζητηθεί από τα παιδιά που φέρνουν φαγητό από το σπίτι, να πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση στην σχολική τραπεζαρία. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας στην περιοχή της Μαδρίτης:

Αυτό που θα γίνει είναι να επιτραπεί στα σχολεία να δώσουν το πράσινο φως για να επιστρέψουν τα ταπεράκια στα σχολεία.

Μέχρι σήμερα δεν επιτρεπόταν στους μαθητές να φέρνουν μαζί τους φαγητό παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αν για παράδειγμα ένα παιδί είχε αλλεργία σε κάποια τρόφιμα.

Λόγω της κρίσης ολοένα και περισσότεροι γονείς προτιμούν να δίνουν κολατσιό στα παιδιά από το σπίτι για να κάνουν οικονομία. Κατά το σχολικό έτος 2011-12 το 60% των 324.000 μαθητών των 791 δημόσιων σχολείων της Μαδρίτης αγόραζαν φαγητό από τη σχολική καντίνα.

Οι αρχές της Καταλονίας ανακοίνωσαν ότι όποιος φέρνει το κολατσιό του στο σχολείο και θέλει να χρησιμοποιήσει το χώρο της καντίνας για να φάει θα πληρώνει μέχρι και 3 ευρώ την ημέρα. Παρόμοια μέτρα σκοπεύει να πάρει και η Βαλένθια.

Οι σύλλογοι γονέων και η αριστερή αντιπολίτευση έχουν καταγγείλει το μέτρο ως άδικο, καθώς πλήττει τους πιο φτωχούς.

Ο εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Βαλένθια τόνισε:

Η κυβέρνηση επιτίθεται στους πιο υποβαθμισμένους τομείς και δεν εγγυάται ούτε τις βασικές αρχές, όπως ότι κανείς δεν θα εγκαταλείψει τις σπουδές του για οικονομικούς λόγους

ΠΗΓΗ: enikos.gr