Σπύρος Πεφάνης: «Ανάβουμε αύριο το χριστουγεννιάτικο δέντρο με έμφαση στο Κεφαλονίτικο Πολιτιστικό Στοιχείο»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 10:14

Σπύρος Πεφάνης: «Ανάβουμε αύριο το χριστουγεννιάτικο δέντρο με έμφαση στο Κεφαλονίτικο Πολιτιστικό Στοιχείο»

Καλεσμένος στον ρ/σ inkefalonia 103,9 και στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή και τη Χριστίνα Αντωνίου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Σπύρος Πεφάνης μίλησε για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 19:30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία καθώς και για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των ημερών που έρχονται.

Ευχαρίστησε όλους τους φορείς που εργάστηκαν για τη συγκρότηση του προγράμματος των ημερών, ενώ σημείωσε ότι αντιμετώπισαν αρκετές δυσκολίες και προβλήματα σχετικά με τα στολίδια που στο σύνολό τους ήταν κατεστραμμένα. Ωστόσο, μέσω της προσπάθειας που κατέβαλαν μαζί με τους υπαλλήλους του Δήμου τις τελευταίες μέρες, θέλουν να δώσουν στον κόσμο μήνυμα ανάτασης και ελπίδας δημιουργώντας μια γιορτινή ατμόσφαιρα.

« Διαθέτουμε πλούσιο έμψυχο υλικό και άρτιους Μαέστρους που μπορούν να σηκώσουν το βάρος και να ανταπεξέλθουν χωρίς να απευθυνόμαστε σε ξένα στοιχεία»

Τη σκυτάλη θα πάρουν τα τοπικά πολιτιστικά τμήματα του νησιού που θα διασκεδάσουν τους παρευρισκόμενους με τη Φιλαρμονική Αργοστολίου και τις χορωδίες της ΚΕΔΗΚΕ να συμμετέχουν δυναμικά στην αυριανή εκδήλωση. Όπως τόνισε «σκοπός είναι να αξιοποιήσουν τα πολιτιστικά τμήματα του νησιού γιατί αυτά σηματοδοτούν τον πολιτισμό της Κεφαλονιάς και πρέπει να τον αναδεικνύουμε». Οι εκδηλώσεις δεν περιορίζονται μόνο στο Αργοστόλι, αλλά εκτείνονται σε διάφορα χωριά, πρόσθεσε».

Επιπλέον, υπογράμμισε τον κοινωνικό χαρακτήρα που θα αποκτήσουν φέτος τα χριστουγεννιάτικα ξύλινα σπιτάκια που βρίσκονται έξω από την Περιφέρεια, με Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων αλλά και διαφόρων Τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων να αναλαμβάνουν τη διασκέδαση μικρών και μεγάλων φίλων.

Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Κεφαλονίτες να παρακολουθήσουν και να γιορτάσουν όλοι μαζί αύριο, στέλνοντας μήνυμα χαράς και ελπίδας σε όλους!

Ακούστε παρακάτω το ηχητικό της συνέντευξης

 




00 inkefalonia general ad 300X250